Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συντεταγμένα στη «μάχη» των εκλογών το ΠΑΣΟΚ

«Δεν χωράνε προσωπικές στρατηγικές», ξεκαθάρισε σήμεραο Δ. Παπαγεωργίου 

Συντεταγμένη είναι η κάθοδος των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου όχι για να μετρήσει κομματικές δυνάμεις, αλλά με στόχο την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην περιφέρεια και στο δήμο Ιωαννιτών, τόνισε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Ν.Ε Δημήτρης Παπαγεωργίου, με αφορμή την ολοκλήρωση των επιλογών του κόμματος για τους υποψηφίους που στηρίζονται.Ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους από το ΠΑΣΟΚ κινούνται ενάντια στις επιλογές του Κινήματος, ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση στην προσπάθεια που γίνεται για να πετύχει το δύσκολο εγχείρημα του «Καλλικράτη».Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφών, παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα και στο καταστατικό, αν και ο ίδιος τάχθηκε κατά των διοικητικών κυρώσεων.
 Συντεταγμένες οι δυνάμεις σε δήμο και περιφέρεια
Σε ότι αφορά το δήμο Ιωαννιτών, χαρακτήρισε σημαντικό το εγχείρημα που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και έδωσε τη δυνατότητα στις παρατάξεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης να εκφραστούν και να έχουμε, όπως ανέφερε, ένα πολύ ισχυρό συνδυασμό και ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα για τα Γιάννινα της επόμενης δεκαετίας. «Θέλουμε, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, αγώνα πολιτισμένο με επιχειρήματα χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση».Στο πολύ λογικό ερώτημα, επειδή πολλά λέγονται και γίνονται με στελέχη που δημοσίως διαφωνούν, ότι το «όλον ΠΑΣΟΚ» δεν στηρίζει τον Φ. Φίλιο, έσπευσε να τονίσει:«Οι δυνάμεις είναι συντεταγμένες και στην περιφέρεια και στο δήμο Ιωαννιτών, θα παρουσιάσουμε δυο πολύ αξιόμαχα ψηφοδέλτια που θα εμπεριέχουν το σύνολο των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων δυνάμεων που στηρίζουν τους συνδυασμούς μας, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα η στήριξη είναι ομόφωνη και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στο νομό».
Στήριξη υποψηφίων σε έξι δήμους
Επίπονη και ταυτόχρονα πολύ δημιουργική διαδικασία χαρακτήρισε ο κ. Παπαγεωργίου αυτή που εφαρμόστηκε για την επιλογή των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στους δήμους του νομού, σε συνεργασία και ομοφωνία με την κεντρική Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.«Οι υποψήφιοι που το ΠΑΣΟΚ επέλεξε διαθέτουν το ήθος ώστε να διαχειριστούν δημοκρατικά, έντιμα και με διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις και να εργαστούν αποτελεσματικά και να κρατήσουν ζωντανές τις δυνάμεις της κοινωνίας», υποστήριξε και κάλεσε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την προοπτική του τόπου τους να στηρίξουν τις επιλογές.Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει στο δήμο Ιωαννιτών τον Φίλιππα Φίλιο, στο δήμο Ζίτσας τον Δημήτρη Ρογκότη, στο δήμο Δωδώνης τον Κώστα Κατσανάκη, στο δήμο Κόνιτσας τον Παναγιώτη Γαργάλα, στο δήμο Μετσόβου τον Λεωνίδα Ευθυμίου και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων τον Γιάννη Σεντελέ. Ο τελευταίος είναι ο μόνος από τους έξι που δεν ανακοινώθηκε από τα κεντρικά και ερωτηθείς ο κ. Παπαγεωργίου τι ισχύει, εξήγησε ότι ισχύει η στήριξη που δόθηκε τοπικά.Για το δήμο Πωγωνίου επιβεβαίωσε ότι δεν θα δοθεί στήριξη σε κανέναν από τους Κώστα Καψάλη και Γιάννη Ντόντη, τους οποίος χαρακτήρισε πολύ καλά στελέχη και προέβλεψε ότι στο τέλος θα συνεργαστούν. Με το δήμο Ζαγορίου δεν ασχολήθηκε το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν ζητήθηκε στήριξη από κανέναν εκ των υποψηφίων Γαβριήλ Παπαναστασίου και Βασίλη Σπύρου.
 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: