Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Ορφανοί» από στήριξη του ΠΑΣΟΚ τρεις δήμοι;

Ζίτσας, Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου

 Μόνο στους μισούς από τους οκτώ δήμους στο νομό Ιωαννίνων έχει δοθεί η επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Μετσόβου και Δωδώνης) σε υποψηφίους δημάρχους, σε έναν (Ζαγορίου) δεν πρόκειται να δοθεί και για τους άλλους τρεις (Πωγωνίου, Ζίτσας και Βορείων Τζουμέρκων) όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μετά τα όσα είπε στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.Εξέλιξη δεν υπήρξε ούτε χθες για τους τρεις δήμους που μένουν σε εκκρεμότητα και μα βάση τη θέση του κεντρικού ΠΑΣΟΚ, ίσως να μην δοθεί στήριξη σε κανέναν από τους τρεις, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι ή έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν κομματική στήριξη.Πάντως η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα κόντρα στην επιλογή του ΠΑΣΟΚ έρχεται, όπως αναμενόταν, από το δήμο Δωδώνης με τον Γιάννη Μπούκα.

Η εικόνα των στηρίξεων

Δεν θα δώσει στήριξη σε όλους τους δήμους το ΠΑΣΟΚ, είναι το συμπέρασμα από όσα είπε ο κ. Τσούρας, ενώ θα υπάρξουν και δήμοι στους οποίους μπορεί η στήριξη να δοθεί από τα τοπικά όργανα.Το πρώτο...πακέτο επίσημων στηρίξεων περιελάμβανε 77 δήμους εκ των οποίων οι εννιά στην Ήπειρο. Ο αριθμός, χωρίς να δούμε άλλη ανακοίνωση, έχει ανέβει στους 152 δήμους.Σύμφωνα με τον κ. Τσούρα, σε 37 δήμους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, (από αυτούς σε 26 υλοποιούνται δημοσκοπικές έρευνες) ενώ για 130 δήμους δεν θα υπάρξει κεντρική ανακοίνωση υποστήριξης.Σε ορισμένους από αυτούς τους 130 δήμους, θα υπάρξουν μόνο ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεων ενώ σε άλλες όπου επιμένουν σε ταυτόχρονη υποψηφιότητα δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα υποστηριχθεί κανείς, αλλά θα πρέπει στο δεύτερο γύρο να στηρίξει ο ένας τον άλλον.

Μόνο τέσσερις στο νομό Ιωαννίνων

Εκτός του δήμου Ζαγορίου, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν θα ασχοληθεί με υποψηφιότητες, όπως όλα δείχνουν, (εκεί υποψήφιοι είναι οι νυν δήμαρχοι Βασίλης Σπύρου και Γαβριήλ Παπαναστασίου, αντίστοιχα Ανατολικού και Κεντρικού), αλλά και με την στήριξη του Φίλιππα Φίλιου στα Γιάννινα, έχουν ανακοινωθεί από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων οι υποψήφιοι που στηρίζονται σε τρεις δήμους.Η επιτροπή αξιολόγησης του νομού έχει κάνει τις επιλογές της (πλην Ζαγορίου πάντα) για πέντε δήμους και απομένει ο δήμος Πωγωνίου. Παρόλα αυτά και για τους δυο «κλεισμένους», τοπικά, δήμους δηλαδή Ζίτσας και Βορείων Τζουμέρκων ανακοίνωση από τα κεντρικά δεν υπάρχει...Η νομαρχιακή επιτροπή αναμένει οδηγίες και όλα είναι ρευστά.Ιδιαίτερα για τον δήμο Ζίτσας όπου η επιλογή του Δημήτρη Ρογκότη ήταν ομόφωνη, φαίνεται ότι η κάθοδος του Χρυσόστομου Βούζα, αλλάζει το σχεδιασμό και πιθανότατα να αφεθούν αμφότεροι χωρίς στήριξη, εκτός κι αν ισχύσει η τοπική στήριξη στον πρώτο. Είναι ο δήμος...γρίφος για την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων παρόλο που ήταν ο πρώτος στον οποίο έγινε η επιλογή του δημάρχου Πραμάντων Γιάννη Σεντελέ, ανακοίνωση από τα κεντρικά δεν υπήρξε. Ούτε ο κ. Σεντελές επιθυμεί την στήριξη, αλλά και η κάθοδος του προέδρου της κοινότητας Συρράκου Γιάννη Αργύρη από τον ίδιο κομματικό χώρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ν.Δ δεν δείχνει ικανή να κατεβάσει δικό της υποψήφιο, οδηγούν στην...λύση να αφεθεί χωρίς στήριξη ο δήμος αυτός.Για το δήμο Πωγωνίου παραμένει...άλυτο το πρόβλημα των δυο υποψηφιοτήτων, δηλαδή των νυν δημάρχων, Καλπακίου Κώστα Καψάλη και Άνω Πωγωνίου Γιάννη Ντόντη και η απόφαση ίσως να ληφθεί εντός της εβδομάδας με πιθανότερη εκδοχή να μην δοθεί στήριξη.Από τους δήμους που δόθηκε στήριξη μόνο σε έναν, προς το παρόν, ανακοινώθηκε η κάθοδος και δεύτερου υποψηφίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι στο δήμο Δωδώνης, όπου ο Κώστας Κατσανάκης θα έχει αντίπαλο τον Γιάννη Μπούκα.Στο δήμο Κόνιτσας η επιλογή του Παναγιώτη Γαργάλα φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα άλλη καθόδου, ενώ στο δήμο Μετσόβου η στήριξη στον Λεωνίδα Ευθυμίου, επίσης δεν είχε μέχρι χθες κάποια αντίδραση από τον ίδιο χώρο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο “αντάρτης”

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ : « Δήμος Άνω Τζουμέρκων»

Καλέντζι – Χουλιαράδες - Πράμαντα – Ματσούκι – Καλλαρύτες – Συρράκο – Βαθύπεδο, ελέω ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , πολιτικών παιχνιδιών και πολιτικών ανδρών, αντάμωσαν τις τύχες τους .
Για τη διαχείριση αρχικά της μοίρας των και στη συνέχεια την έξοδο τους από τη μόνιμη απομόνωση, τρείς οι υποψήφιοι ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
Τρείς Γιαννάδες.
Ο Γιάννης Σταύρου υποψήφιος από το ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Σεντελές ( νυν Δήμαρχος Πραμάντων) υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ και
Ο Γιάννης Αργύρης (Πρόεδρος για τρίτη φορά στο Συρράκο) Ανεξάρτητος υποψήφιος.
Ω ενεργός Πολίτης αλλά και μέλος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στη νέα πρόκληση «Καλλικράτης».
Έπρεπε όμως να επιλέξω!!!
Τον υποψήφιο που ζήτησε και πήρε το Χρίσμα του κόμματος μου Γ.Σεντελέ ( Ο άλλος διεκδικητής ήταν ο Σύντροφος Λάνταβος) η τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γ. Αργύρη (σύντροφο - συνάδελφο ΒΙΟΛΟΓΟ) ;
Ακούγοντας αρχικά τη τοπική κοινωνία και γνωρίζοντας την ιστορία των υποψηφίων αλλά και τα προβλήματα του νέου Δήμου, αποφάσισα να κάνω την επανάσταση μου!!!
Πιστεύοντας ότι τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν τη κοινωνία και όχι η κοινωνία τα κόμματα, εντάχθηκα στην ομάδα των υποψηφίων ως Δημοτικός Σύμβουλος , του ανεξάρτητου υποψήφιου Γ. Αργύρη.
Αρκετοί φίλοι - σύντροφοι μου με αποκαλούν για την επιλογή μου ΑΝΤΑΡΤΗ. Άρχισα να το χαίρομαι. Λέω ξέφυγα από το κόμμα μου για το καλό του τόπου μου .
Αμ δε!!! Διαβάζοντας κείμενο συνδημότη μου (Ιωάννου Ιωάννης στο http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/2006-2010.html).η χαρά μου άρχισε να λιγοστεύει. Ακούγοντας συγχρόνως και τον υποψήφιο του κόμματος μου – ΠΑΣΟΚ , Γ. Σεντελέ σε τηλεοπτικό σταθμό να απομακρύνεται αποποιούμενος της χάρης του ΠΑΣΟΚ κατάλαβα ότι μόνο αντάρτης δεν είμαι.
Άλλωστε ο Γ, Σεντελές τόχει ξανακάνει. Ίσως αυτή η τακτική του να δώσει την δυνατότητα και σε άλλους εγκλωβισμένους συντρόφους μου να το ξανασκεφτούν ( Τ ακούς σύντροφε Λάνταβε, συνυποψήφιε για το Χρίσμα – πρόεδρε Ματσουκίου; )
Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντοτε τα μέσα.
Το ΠΑΣΟΚ τώρα , ή η ΝΔ όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια, είναι δεσμοί Δήμαρχε και όχι παιχνιδάκια για να τα χρησιμοποιεί ο καθένας μας για προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις .

Αν τελικά αποποιηθείς δήμαρχε το χρίσμα που ζήτησες από το κόμμα μου το ΠΑΣΟΚ που δυστυχώς στο έδωσε με μεγάλη ευκολία , φαντάζομαι να κανείς τουλάχιστο αναφορά στη προεκλογική περίοδο στο ΠΑΣΟΚ και τα Θετικά του και όχι να ψαρεύεις στα θολά!!! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ………….
Σε μένα πιστεύω από τις πράξεις σου δύσκολα να μου μείνει το ΑΝΤΑΡΤΗΣ ( ……….Θάναι πολλοί οι Ανεξάρτητοι) .
Όμως και Αντάρτης να παραμείνω εκτός από το συμφέρον της περιοχής μας ποτέ δεν θα πουλήσω πριν Αλέκτωρ … αυτά που χρόνια παλαίω. Αξιοπρέπεια - Εντιμότητα - Ειλικρίνεια – Διαφάνεια – καθαρότητα – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

Γ. Ντούρος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνω Τζουμέρκων
Με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γ. Αργύρη