Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η τάξη είναι δυσκολη υπόθεση;


« Είναι αλήθεια ότι η τάξη είναι δύσκολη υπόθεση . Ας αναρωτηθεί όμως ο αναγνώστης ,- τρια,  ποια εργασία είναι εύκολη;  Ερωτώ : όταν τελειώνεις π.χ. με άριστα το ΑΠΘ ως θεολόγος και λόγω ¨καλών¨ σχεδιασμών των εκάστοτε κυβερνώντων οδηγούν το άτομο να εργάζεται ως εργάτης ΄τρια , στο εργοστάσιο  ¨ΠΙΝΔΟΣ¨(ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό γιατί αλλιώς βλέπε ανεργία..) , με ωράριο από της 12 το βράδυ μέχρι 8:30 το πρωί για 35 ευρώ, πέστε μου τι είναι δύσκολη υπόθεση; Εάν δεν εργασθεί κάποιος –α στον ιδιωτικό τομέα πουλάει φιλοσοφία «περί δυσκολιών …και κιμωλίας». Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Γραφεία ερωτώ εάν γνωρίζετε τα ωράριά τους 8 παρά…. έως…. 3 παρά , χωρίς διακοπές καλοκαιριού, Χριστουγέννων , Πάσχα, εκδρομές, μέρες άλλων  εορτών, ακόμη και  κατάληψης, κλπ κλπ. Ρωτάω επίσης εάν είναι κακό να ζητάει κάποιος απόσπαση στα Γραφεία για να είναι κοντά στην οικογένειά του; Κι εσύ σεβαστέ επιστήμονα –σα, δες και τα πτυχία αυτών, κατά πλειοψηφία: ΠΕ01 ΠΕΟ2 ΠΕΟ3 κλπ άρα από καθηγητικές σχολές , πιθανόν με μεγαλύτερο βαθμό στο πτυχίο τους απ το δικό σου . Έστω όμως ότι είναι ΑΜΕΑ , αξίες ζωής είναι η εργασία ή ο καιάδας ; Είναι περισσότερο άραγε χρήσιμο στη ζωή ο μαθητής να γράφει ορθογραφημένα το όνομά του από το να μάθει να σέβεται , να συνεργάζεται, να προσφέρει στον κοινωνιότοπο που ζει ;  Η κατάντια στην Ελλάδα δεν είναι από την ανορθογραφία αλλά από τους πολλούς «άχρηστους αριστούχους» που βγάζει το Ελληνικό σχολείο. Είναι κατάντια γιατί πέρα από την ορθογραφία ο μαθητής κατά πλειοψηφία μαθαίνει πάρα πολλά για το «Εγώ» και το «Δικό μου» ζει σένα περιβάλλον αθέμιτου  ανταγωνισμού,  και βολέματος…. και το αξιοποιεί κατάλληλα στο «φαγοπότι» όταν γίνει επαγγελματίας……. Ζητάω συγνώμη αν σας θυμώνουν τα γραφόμενά μου αλλά…. μιλάμε εκ του ασφαλούς…………. Χρήστος Μπέλλος  »

1 σχόλιο:

DOMINUS είπε...

Ζητάω συγνώμη αν σας θυμώνουν τα γραφόμενά μου αλλά…. μιλάμε εκ του ασφαλούς…………. Χρήστος

ΟΟΟχιιιιιιιι!!!
Να μη ζητας συγγνωμη. Ισα ισα, αν θυμωσουν καποιοι μαλλον βρηκες το σωστο στοχο.
Και για να προσθεσω κατι σε εκεινο που γραφεις,
" Η κατάντια στην Ελλάδα δεν είναι από την ανορθογραφία αλλά από τους πολλούς «άχρηστους αριστούχους» που βγάζει το Ελληνικό σχολείο.
Πιστευω οτι για να διρθωσεις ενα αυτοκινητο χρειαζεται περισσοτερο μυαλο απο οσο χρειαζεται για να διορθωσεις μια εκθεση.
Ομως στο ρωμεϊκο αυτον που εχει λιγο μυαλουδακι τον βαζουμε να διορθωνει εκθεσεις και για γκαραζερηδες μενουν οι "θεοφτωχοι τω πνευματι".
Για πολυ μυαλο ας μη το συζηταμε καλλιτερα. Γιατι αν ειχαμε μυαλο θα ειμαστε και σε καλλιτερη κατασταση.