Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, του Σπύρου Σαγιά


Αγαπητοί «συνάδελφοι»,

με θαυμασμό και αίσθημα συνδικαλιστικής υπερηφάνειας (ξανα)διάβασα την ανακοίνωσή σας με θέμα «Κανένα τμήμα πάνω από 25 μαθητές - Οχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες!» ( http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8531 ). Λόγω της χρονικής της σύμπτωσης με ανάλογη ανακοίνωση της ΔΟΕ ( http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8475 ) μια σύγκριση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη.

Στο μακροσκελέστατο κείμενο της ΔΟΕ γίνεται μια προσπάθεια να κουραστεί ο δάσκαλος με πλήθος ανούσιων πληροφοριών, ενώ το δικό σας μεστό και λιτό κείμενο εστιάζει σε 4 ουσιώδη σημεία - κλειδιά της φετινής συνδικαλιστικής δράσης. Τώρα βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι το κείμενο της ΔΟΕ είναι μια πληρέστατη συνδικαλιστική ενημέρωση, ενώ το δικό σας δουλειά του ποδαριού - πυροτέχνημα με στόχο την παραπλάνηση των ηλιθίων στους οποίους νομίζετε ότι απευθύνεστε. Αλλά αυτές είναι κακές γλώσσες!

Στο κείμενό σας προτρέπετε τους συναδέλφους να μη δεχθούν πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα ούτε υποχρεωτικές υπερωρίες ούτε τον ρόλο του μέντορα, για να νιώσουν τη χαρά της ακάλυπτης συνδικαλιστικής δράσης. Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι πετάτε το μπαλάκι στους εργαζόμενους - ηλίθιους, αφού επιτρέψατε με τη νωθρότητά σας την ψήφιση του ανοσιουργήματος ν. 3848/2010. Θα μου πείτε τα ίδια κάνει και η ΔΟΕ... πλην όμως:

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναγράφει αμέτρητες φορές την απόλυτη συνδικαλιστική κάλυψη των μελών της, ενώ εσείς καμία. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι η ΔΟΕ υπερβάλλει και παραπλανά. Όμως:

Γιατί δεν φρενάρετε στην πράξη την ασυδοσία του υπουργείου στο μόνο ίσως σημείο που γίνεται εύκολα, ανακοινώνοντας διαρκή συνδικαλιστική κάλυψη των εργαζομένων με στάσεις εργασίας τις ώρες των ενδεχόμενων υποχρεωτικών υπερωριών;

Μήπως τελικά πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο κείμενο της ΔΟΕ; Μήπως πρέπει να ενημερώσετε τους συναδέλφους ότι η άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας είναι πειθαρχικό παράπτωμα, εκτός εάν εσείς έχετε μεριμνήσει διαφορετικά με συνδικαλιστική κάλυψη;

Αγαπητοί «συνάδελφοι», οι κακές γλώσσες λένε ότι το κύριο μέλημά σας είναι η εξαργύρωση της θέσης στην οποία σας επέτρεψαν να βρίσκεστε οι ηλίθιοι στους οποίους απευθύνεστε. Αλλά βέβαια δεν πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο, διότι διαφορετικά θα δεχόταν ότι είναι ηλίθιος.

Τελικά, αγαπητοί «συνάδελφοι», πραγματικά νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ηλίθιους; Αν το πιστεύετε, έχετε ένα δίκιο, απλά διότι βρίσκεστε στη θέση που βρίσκεστε. Όμως τα λάθη διορθώνονται.

Αγαπητοί «συνάδελφοι», ντροπή σας, όχι γιατί είστε συνάδελφοι, αλλά γιατί είστε εκπαιδευτικοί!

Σπύρος Σαγιάς, φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: