Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ανεστάλη η αποχή των βαθμολογητών


Προαναγγέλλουν «θερμό» φθινόπωρο

Να ανασταλεί η αποχή των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε την Τρίτη η ΟΛΜΕ, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε: «Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προανήγγειλε «θερμό» φθινόπωρο και συμπλήρωσε: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση εάν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ΟΛΜΕ, ο κ. Πεππές είπε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».

Ο κ. Πεππές εκτίμησε ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και χαρακτήρισε την ηγεσία της ΟΛΜΕ «πουλημένη». Είπε ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα». Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

Δήλωση Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για λήξη της αποχής των βαθμολογητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων δήλωσε: «Η αγωνία των μαθητών τελειώνει. Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.

» Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: