Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Αποφασισμένη η Α.Διαμαντοπούλου να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών

Ύστατη έκκληση προς τους καθηγητές απηύθυνε η υπουργός Παιδείας 

 
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Προηγήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των καθηγητών με το γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα

Οι καθηγητές, όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, θα συνεχίσουν την αποχή από τη διόρθωση των γραπτών μέχρι και την Παρασκευή, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μην υλοποιηθεί η περικοπή της ημερήσιας αποζημίωσης που λαμβάνουν.

Η κα Διαμαντοπούλου απηύθυνε έκκληση προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα» τόνισε η κα Διαμαντοπούλου. «Νομίζω όμως ότι το πιο σημαντικό είναι η έκκληση προς τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε.

Η υπουργός τόνισε ότι στην Περιφέρεια, σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%.

Χαρακτήρισε το θέμα της αποχής των βαθμολογητών σημαντικό και ευαίσθητο και γι΄αυτό το λόγο, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για να έχουν πλήρη εικόνα.

Για όλους, τόνισε, έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.

Η κα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαπραγμάτευση που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών και την ικανοποίηση του ενός από τα δύο αιτήματα των βαθμολογητών, το οποίο ήταν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Επισήμανε ότι είναι «εξτρά» αμοιβές και προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης-καταχώρησης των βαθμών από του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχουν τόσο πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθούν οι βαθμοί.

Όταν ρωτήθηκε εάν την Πέμπτη η ΟΛΜΕ αποφασίσει αποχή διαρκείας, η οποία θα περιλάβει και τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν 24 Ιουνίου, είπε χαρακτηριστικά: «Αύριο είναι άλλη ημέρα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

* Σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης: «Η ρήση του Σωκράτη 'δάσκαλε που δίδασκες και Νόμους δεν εκράτεις' είναι πολύ επίκαιρη με τους καθηγητές. Οι καθηγητές σήμερα εκβιάζουν τους μαθητές τους, εκβιάζουν για να πάρουν περισσότερα χρήματα. Είναι μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η κοινωνία δεν πρέπει να εκβιάζεται από κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: