Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Ηπείρου για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Ηπείρου για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


«Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης», δήλωνε ο ποιητής μας Γ. Σεφέρης, «όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά».
Η εξέγερση όμως του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 έβγαζε το λαό από τη νάρκη, οριοθετούσε έννοιες και αξίες, αγώνες και δράσεις  για ένα καλύτερο αύριο. Ύστερα από τόσα χρόνια το Πολυτεχνείο δε σταμάτησε να μας εμπνέει και πολύ περισσότερο τους νέους.
Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς μια γιορτή μνήμης, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και στάση ζωής που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία. Γίνεται επίσης αφορμή να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τα μηνύματα εκείνης, επαγρυπνώντας ώστε να μην εμφανιστούν καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο εκείνες που έζησε ο λαός μας κατά την 7χρονη δικτατορία.
Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
 
                                                                                                                   Η Περιφερειακή Διευθύντρια

                                                                                                                           Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη

Δεν υπάρχουν σχόλια: