Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 Ανοίξτε οπωσδήποτε τα ηχεία σας, γιατί η μουσική είναι καταπληκτική.
Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι η Γη μας είναι ο μοναδικός τόπος με συνθήκες κατάλληλες για την ‘σπορά’ της όποιας ζωής;
Ας σημειωθεί πως το πιο πάνω βίντεο φτιάχτηκε από αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.  
Σχολιάστε αν θέλετε όχι μόνο το βίντεο αλλά και τα συναισθήματα που σας πλημμυρίζουν βλέποντας το.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό!!! Μέσα σε όλες τις ανοησίες που κυριαρχούν να και κάτι που πραγματικά αξίζει να δει κανείς.
Σου αλλάζει κάπως την άποψη που έχεις για τα πράγματα, όλα αυτά που μαθαίνουμε να θεωρούμε σημαντικά.
Να προσπαθούσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε στα παιδιά μας στο σχολείο μια αίσθηση (έστω) του μεγαλείου αυτού, τι καλά που θα ήταν!!!
Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως για χιλιάδες χρόνια ο βλακώδης ανθρώπινος εγωισμός θεωρούσε θεωρούσε την γη κέντρο του ασήματου ηλιακού μας συστηματος, καποιοι μάλιστα θεωρούσαν τη γη και κέντρο σύμπαντος.
Άλλωστε μέχρι πρόσφατα για πάρα πολλούς το σύμπαν ήταν ο γαλαξίας που μας φιλοξενεί. Για τούτο και τον έγραφαν με κεφαλαίο Γ.
Ήταν ο Γαλαξίας (Galaxy).
Η διαπίστωση οτι ο γαλαξίας μας δεν είναι παρά ένας από τα εκατό και πλέον δισεκατομμύρια γαλαξίες, ήταν μεγάλο σοκ και πλήγμα για τον εγωισμό του ανθρωπάκου.