Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση ΑΔΕΔΥ για το "κοπρίτες" του Πάγκαλου

Για «συστηματική υβριστική επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραφείου  της, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου.  Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «νέα μορφή  της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της  κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της»

Κατά την  ΑΔΕΔΥ επίσης «είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών, μέτρων σε βάρος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, του συνόλου της κοινωνίας», ενώ γίνεται αναφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων από την κυβέρνηση και στα άλλα μέτρα

Καταλογίζει ακόμη πρόθεση «να συσκοτιστούν οι αιτίες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, να καλλιεργηθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού» στις συγκεκριμένες δηλώσεις. «Αυτά κρύβονται πίσω από τους απαράδεκτους και άθλιους χαρακτηρισμούς - που διατυπώνονται  “περιπτωσιολογικά” για να γενικεύσουν εντυπώσεις -  στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που προφανώς εκφράζει και ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αρκετά, φθάνει πια. Οι συλλογικοί αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής όλων των μεσαίων, μικρών και αδύναμων στρωμάτων, είναι επείγον να θέσουν τέλος στον κατήφορο» προσθέτουν τα  μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: