Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η κατάληψη έφερε λύση

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ 

Η κατάληψη έφερε λύση
Το… πνεύμα των Χριστουγέννων έστω κι αν αυτό δύσκολα κάνει την εμφάνισή του λόγω των συνθηκών και της οικονομικής συγκυρίας, φαίνεται πως επηρέασε την κατάσταση και μαζί με την απαραίτητη ανθρώπινη παρέμβαση, έδωσαν από κοινού λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την έναρξη του σχολικού έτους το 9ο Γυμνάσιο αλλά και το 5ο Λύκειο, όπου λειτουργούν τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης.
Και οι δύο σχολικές μονάδες βρέθηκαν χθες υπό κατάληψη από τους μαθητές που δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης στην αδιανόητη καθυστέρηση και κωλυσιεργία των τοπικών εκπαιδευτικών αρχών για την τοποθέτηση των προπονητών – γυμναστών και στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την κάλυψη του κόστους μετακίνησης των μαθητών.
Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις της διεύθυνσης του σχολείου, των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής βρέθηκε λύση και για τα δύο προβλήματα. Ήδη χθες παρουσιάστηκαν στο 9ο Γυμνάσιο οι πρώτοι προπονητές – γυμναστές προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα, ενώ μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Ριστάνη μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε ώστε το μεγαλύτερο τμήμα του κόστους της μετακίνησης να καλυφθεί από το δήμο Ιωαννιτών και ήδη υπήρξε συμφωνία για την μίσθωση των λεωφορείων.
Σύμφωνα με τον κ. Ριστάνη υπήρξε επικοινωνία και συμφωνία με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Φ. Φίλιο για την απόφαση αυτή και το θέμα διευθετήθηκε, παρότι η απόφαση του υπουργείου να καταργήσει την κάλυψη του κόστους μετακίνησης χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως απαράδεκτη.
«Ενημέρωσα σχετικά τον κ. Φίλιο και συμφωνήσαμε να δοθεί η σχετική έγκριση και από τη νέα δημοτική αρχή. Το αργότερο μέχρι την Δευτέρα τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν να κάνουν την  μεταφορά των μαθητών μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Το αθλητικό σχολείο είναι μια κατάκτηση της πόλης και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε στην τύχη του», σημείωσε ο κ. Ριστάνης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Βασίλης Σιντόσης εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του Συλλόγου για τις εξελίξεις τόσο στο επίπεδο της μετακίνησης όσο και σε αυτό της κάλυψης των κενών θέσεων προπονητών – γυμναστών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: