Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Φίλιππας Φίλιος

 
Τους αντιδημάρχους, τις αρμοδιότητές τους και τους υπεύθυνους τομέων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Συνάμα έκανε γνωστό ότι για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο κ. Δημήτρης Γιωτίτσας.«Από την επομένη των εκλογών, το σύνολο των μελών της παράταξής μας, ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα του Δήμου.Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Δεν θα πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ώρα. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να δώσουμε λύσεις στα μείζονα προβλήματα της πόλης, να απαντήσουμε στις απαιτήσεις των πολιτών και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την μετάβαση του Δήμου στην εποχή του Καλλικράτη.Γνωρίζουμε ότι η εποχή είναι δύσκολη. Η οικονομική κατάσταση, τραγική. Ξέρουμε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για το νοικοκύρεμα του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Με σκληρή δουλειά και με την συνεργασία όλων», αναφέρει στην δήλωσή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
* Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων προτείνεται ο κ. Δημήτρης Γιωτίτσας, οικονομολόγος, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι:
- Παρασκευή Τσίλη, δικηγόρος, με αρμοδιότητες: εύρυθμη λειτουργία της πόλης, προγράμματα δια βίου μάθησης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση-διαφάνεια, μετανάστευση και κληροδοτήματα του Δήμου Ιωαννιτών.
- Δημήτρης Θεμελής, φαρμακοποιός, πρώην δήμαρχος Δωδώνης, με αρμοδιότητες: περιβάλλον, πολεοδομία, εποπτεία πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος δημοτικής κοινότητας Ιωαννίνων.
-Νίκος Μάντης, οικονομολόγος, με αρμοδιότητες: οικονομικά και προγραμματισμό.
-Θωμάς Μπέγκας, μηχανολόγος μηχανικός, με αρμοδιότητες: διαχείριση στερεών αποβλήτων, εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης, πράσινη ανάπτυξη, καινοτομία.
-Βασίλης Μασσαλάς, πολιτικός μηχανικός, με αρμοδιότητες: εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, έργα υποδομών και συντήρησης, έργα ανάπτυξης και συντήρησης κονοχρήστων χώρων και πρασίνου.
- Γιώργος Βίνης, δικηγόρος, με αρμοδιότητες: αγροτική ανάπτυξη, κτηνοτροφία, αλιεία και θέματα δημοτικής κοινότητας Παμβώτιδας.
- Δημήτρης Νάστος, υπάλληλος τραπέζης, πρώην δήμαρχος Μπιζανίου με αρμοδιότητες: απασχόληση, δημοτική αστυνομία και τις δημοτικές κοινότητες Μπιζανίου, Ανατολής και Νήσου.Την ευθύνη για την δημοτική κοινότητα Περάματος διατηρεί ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Στο Δήμο, συγκροτούνται εννέα τομείς δουλειάς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την μεγαλύτερη απόδοση έργου. Σε όλους τους τομείς ορίστηκαν υπεύθυνοι δημοτικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για τους ακόλουθους:
* Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Ιωάννης Σκοπούλης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος.
* Ευρωπαϊκών προγραμμάτων: Αθανάσιος Μανταλόβας, χημικός, υπάλληλος της Διαχειριστικής Αρχής.
* Διαχείριση ακίνητης περιουσίας Δήμου: Γιώργος Παπαδιώτης, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
* Τουριστική ανάπτυξη-Επιχειρηματικότητα: Θωμάς Γκλίναβος επιχειρηματίας, Νίκος Γκόλας πολιτικός μηχανικός- αργυροχόος.
* Πολιτισμού: Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής.
* Κοινωνικής πολιτικής και προσχολικής αγωγής: Φίλιππας Τσουμάνης, ιατρός ουρολόγος, πρώην Νομάρχης
* Νεολαίας- Αθλητισμού: Δημήτρης Παπαδόπουλος, γεωπόνος- Ευθύμιος Χρυσοστόμου, επιχειρηματίας.
* Εθελοντισμού: Βασίλης Τσαμπαλάς, πυροσβέστης.
* Εργοταξίου: Ελευθέριος Δουβανάς, επιχειρηματίας.
Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, θα προταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για θέσεις προέδρων, αντιπροέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων στα επτά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.Στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθούν δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και σε όλες τις θέσεις που προβλέπονται για την συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.Στην πορεία και μετά την ανάληψη των καθηκόντων, στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, καθώς και στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα προταθούν δεκάδες συμπολίτες μας, που θα ενδιαφερθούν για την ενίσχυση της δουλειάς του Δήμου.Να σημειωθεί τέλος, ότι δίπλα στον κάθε αντιδήμαρχο, θα λειτουργεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την απόδοση έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: