Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Θα απαντήσει κανείς;



Θα απαντήσει κανείς;
Σαν πολλές μαζεύτηκαν οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, αλλά δε βλέπουμε να ιδρώνει το αυτί τους στη Φιλικής Εταιρείας. Ακούμε για ξυλοδαρμούς ανά την Ήπειρο, για καθηγητές που θέλουν να φωτογραφίσουν μαθητές, για κενά εκπαιδευτικών και χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μετά, όμως, από τις χθεσινές καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος Μιχάλη Κουρουτού, ευελπιστούμε πως θα δεήσουν να απαντήσουν. Γιατί, τα όσα ειπώθηκαν δεν ήταν γενικά και αόριστα, αλλά κατατέθηκαν στοιχεία και ονόματα. Αν δεν το πράξουν, μάλλον θα είναι σαν να ομολογούν την ενοχή τους.

Τώρα επιτρέπει τις διαφημίσεις

Μαντάρα τα έχει κάνει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με τις απαγορεύσεις για την προβολή υποψηφίων και συνδυασμών, με αποτέλεσμα κάθε δύο μέρες να εκδίδει και μία διευκρινιστική εγκύκλιο. Έτσι, τώρα αποφάσισε να επιτρέψει τις διαφημίσεις υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, ενώ προφανώς το ίδιο ισχύει και στο διαδίκτυο, αν και σε αυτό ούτε αρμόδιο είναι το ΕΣΡ, ούτε έχει κανείς διάθεση να ασκήσει έλεγχο. Η ακριβής πλέον ρύθμιση αναφέρει: «Απαγορεύονται οι κάθε είδους διαφημίσεις συνδυασμών υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων όταν υπερβαίνουν το από το άρθρο 7 του Ν. 3870/2010 προβλεπόμενο όριο». Το όριο δαπανών για υποψήφιο σύμβουλο στο Δήμο Ιωαννιτών είναι 2.500 ευρώ, στους άλλους δήμους του νομού 1.500 ευρώ και στην περιφέρεια 3.500 ευρώ.

Κακός μπελάς οι αποδείξεις

Κακός μπελάς θα μας βρει με τις αποδείξεις όταν έρθει η ώρα να καταθέσουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις. Με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, υποχρεούμαστε είτε να τις καταθέσουμε ηλεκτρονικά, είτε να τις υποβάλλουμε σε φάκελο. Στην πρώτη περίπτωση, απαιτούνται γνώσεις τυφλού συστήματος και άφθονος χρόνος, προκειμένου να μπορέσει κάποιος να καταχωρήσει στην ειδική φόρμα όλο το πλήθος των αποδείξεων που σήμερα μαζεύουμε κομμάτι – κομμάτι σε κουτιά, συρτάρια και ντουλάπια. Στη δεύτερη γλιτώνουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία, αλλά πρέπει να προσέξουμε τα στοιχεία στις αποδείξεις να είναι ευδιάκριτα. Διαφορετικά θα πρέπει να τα τονίζουμε με στυλό από πάνω. Βρε, ηλεκτρονική κάρτα και ας γνωρίζουν και τι μάρκα τσίχλα μασάμε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A. ΑΝΟΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Βασίλη Μπαλάσκα
Καθηγητή κοινωνιολογίας στο 1ο ΓΕΛ Ηλιούπολης
Αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Ά Αθήνας
Τηλ. 2107013533 κιν.6972840303
Προς τους παρακάτω φίλους και συντρόφους μου, (διαχειριστές της ΠΑΣΚ)
1.Κώστα Μανιάτη Γραμματέα ΠΑΣΚ καθηγητών Ελλάδας, αρχιδιαχειριστή. 2.Κώστα Γιακουμάκη. Αγνώστων λοιπών στοιχείων. 3. Σίμο Σεχόπουλο Γραμματέα τοπικής ΠΑΣΚ. 4. Κυριάκο Αθανασόπουλο Γραμματέα τοπικής ΠΑΣΚ. 5.θωμά Γεωργιάδη Γραμματέα τοπικής ΠΑΣΚ, (εντελώς άγνωστος σε μένα) 6. Γιάννη Καλουδιώτη Γραμματέα τοπικής ΠΑΣΚ. 7.Νίκο Βασιλόπουλο Γραμματέα τοπικής ΠΑΣΚ, αλλά και σε όσους άλλους συνεργάστηκαν ως μυστικοσύμβουλοι για την εξαίρεσή μου από τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ καθηγητών, που δεν γνωρίζω ως αυτή τη στιγμή.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι
Σήμερα είναι η δική μου μέρα. Ήρθε η σειρά μου, να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, και δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω λεπτομερώς πόσο την προσδοκούσα. Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή της αλήθειας φοβάμαι πως οι λέξεις δεν θα αποδώσουν τα αισθήματα μου, όπως συμβαίνει συχνά, σε όσους δεν γεννήθηκαν ρήτορες.
Όταν πληροφορήθηκα μέσα από το διαδίκτυο πως με αποκλείσατε από τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ καθηγητών, για ΠΥΣΔΕ Ά Αθήνας και ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, βαθιά μέσα μου πλημμύρισα από χαρά. H ευγνωμοσύνη μου γινόταν όλο και πιο βαθιά, όσο αναμετρούσα ως ποιο σημείο αυτή η ανταμοιβή και η τιμή που μου κάνατε, ξεπερνούσε την προσωπική μου αξία.
Με χαρά λοιπόν και συγκίνηση δέχομαι την εξαίρεσή μου αυτή. Την θεωρώ μάλιστα ασύγκριτη τιμή για μένα, πρώτον γιατί ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό άξιο για αυτή τη τιμή, κυρίως όμως γιατί έγινε από κριτές τόσο δίκαιους και ικανούς όπως εσείς. Θέλω από την άλλη να εκφράσω και την λύπη μου, αφού μου είναι πολύ δύσκολο να συναντήσω τον καθένα σας ξεχωριστά, να τον χαιρετήσω και να τον ευχαριστήσω.
Την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές την 3η Νοεμβρίου για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα συμβούλια, ένα τεράστιο ψυχολογικό βάρος, είχε εγκατασταθεί μέσα μου. Και αυτό γιατί πολλοί φίλοι μου εκπαιδευτικοί, μου ζητούσαν επίμονα να είμαι για άλλη μια φορά υποψήφιος, παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας μου. Η τοπική ΠΑΣΚ, της ΄Ζ ΕΛΜΕ, με Γραμματέα τον Δημήτρη Κολιό, στην οποία ανήκω εδώ και είκοσι χρόνια, κάνοντας παράταξη, και χωρίς να παραβρεθώ, με πρότεινε και αποφάσισε ομόφωνα να κατέβω υποψήφιος τόσο στο ΠΥΣΔΕ όσο και στο ΑΠΥΣΔΕ
Από εκεί και πέρα το χρέος μου έγινε ασήκωτο, και το ψυχολογικό βάρος πολύ μεγαλύτερο, αφού γνώριζα πως ήταν δύσκολο να κάνω πίσω, αφού η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο θα αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητες να εκλέξει η ΠΑΣΚ αιρετό στην Ά Αθήνας. Ειλικρινά προσπαθούσα να βρω κάποιο τρόπο να αποφύγω αυτή την επίπονη εκλογική διαδικασία, και γνωρίζουν καλά πόσο μαρτυρική και κουραστική είναι μια τέτοια διαδικασία, κυρίως όσοι υποψήφιοι έχουν αρκετές πιθανότητες να εκλεγούν. Και εκεί που είχα φτάσει σχεδόν σε απόγνωση, και αδυνατούσα να βρω κάποιο τρόπο αξιοπρεπούς απεγκλωβισμού μου, αφού ούτε την παράταξή μου ήθελα να βλάψω ούτε την υγεία μου να αφήσω απροστάτευτη, ήρθε σα μάνα εξ ουρανού αυτή η θεάρεστη απόφασή σας, να με βγάλετε από το αδιέξοδο. [ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Β]

Ανώνυμος είπε...

B. ΑΝΟΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Βασίλη Μπαλάσκα
Καθηγητή κοινωνιολογίας στο 1ο ΓΕΛ Ηλιούπολης
Αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Ά Αθήνας
Τηλ. 2107013533 κιν.6972840303

Τώρα το ότι δεν αιτιολογήσατε την απόφασή σας αυτή, ούτε σε μένα ούτε στην τοπική παράταξη που με πρότεινε, η ότι στη θέση μου βάλλατε κάποιους ανθρώπους άγνωστης ιδεολογίας, που ποτέ εδώ και είκοσι χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί στην παράταξη της ΠΑΣΚ, με μόνο λόγο πως αφού είναι εναντίον μου, άρα είναι με σας και αρωγοί της παράταξης τα θεωρώ ασήμαντα. πρώτον γιατί όλοι πια το έχουν πάρει χαμπάρι πως η παράταξη εδώ και πολλά χρόνια είναι ιδιοκτησία σας, και επομένως μπορεί να αποκλείετε οποιονδήποτε έχει ανεξάρτητο πνεύμα η να εντάσσετε μέσα σε αυτή οποιονδήποτε καιροσκόπο, ευκαιριακό. και από την άλλη, αφού βγάλατε από μέσα μου το ψυχικό βάρος, που είναι πολύ υπέρτερο αγαθό για μένα από όλα αυτά. Μην έχετε λοιπόν καμία ενοχή για τίποτα.
Πραγματικά αγαπητοί μου σύντροφοι, κάποιοι άνθρωποι σαν και μένα δεν κάνουν για τον σημερινό συνδικαλισμό. Να πω την αλήθεια το καταλάβαινα και εγώ τα τελευταία χρόνια, βλέποντάς με, να στεναχωριέμαι, να πληγώνομαι, να ματώνω. Στην αρχή όντως σε συναρπάζει όμως στο τέλος σε καταθλίβει. Πικρές απογοητεύσεις, επώδυνες εμπειρίες, ανύπαρκτο το πνεύμα ανεξαρτησίας. Παρατηρούσα όλες αυτές τις ίντριγκες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, την αδιαλλαξία, τον απάνθρωπο φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, την υποκρισία, τα σημεία και τέρατα που συμβαίνανε, και αηδίαζα τη ζωή μου. Έβλεπα πως τα αρνητικά κίνητρα υπερίσχυαν, σχεδόν πάντοτε, των ανθρωπιστικών. Δεν ξέρω όμως γιατί δεν έβρισκα την δύναμη να απεξαρτηθώ από όλα αυτά, που ήταν πέρα και έξω από τις αρχές και τον χαραχτήρα μου. Εσείς όμως ως πιο έμπειροι και άρα ως πιο σοφοί, καταλάβατε έστω και αργά, πως δεν κάνω για τέτοια πράγματα, και προβήκατε στην πιο εύστοχη ενέργειά που έχετε κάνει ως τώρα για μένα, να μα προστατεύσετε αποκλείοντας με.
Πιθανόν κάποιοι η και όλοι σας που πήρατε αυτή την μεγάλη απόφαση εξαίρεσής μου, να θεωρείτε ακόμη, ότι όλα αυτά που σας γράφω, τα λέω από πικρία η ειρωνικά. Μπορεί δηλαδή να αμφισβητείτε ότι πλέον είμαι πολύ χαρούμενος, αφού πια απελευθερώθηκα από όλα αυτά. Ε δεν θα κουράσω άλλο το μυαλό μου με άλλα λόγια πειθούς. Είμαι ευτυχισμένος με αυτή την επιλογή σας, ώστε δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο.
Τώρα όμως, που απελευθερώθηκα πλήρως από όλα αυτά, θεωρώ χρέος μου, να σας πω και το εξής: Ο κόσμος λίγο θα προσέξει και λιγότερο θα θυμηθεί τι λέω εγώ η εσείς αυτή τη στιγμή. Δεν θα ξεχάσει όμως ποτέ, πως με την υπεροψία του αλάθητου που σας διέκρινε τόσα χρόνια, πήρατε την παράταξη στο 47% και την φτάσετε στο 22 και κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακόμη θα κατρακυλήσει. Γιαυτό το <> αν ο υπεύθυνος είναι ένας η κάποιοι λίγοι της ηγετικής ομάδας θα πληρώσουν απλά με την υστεροφημία τους. Αν όμως ο παραβάτης είναι ολόκληρη η παράταξη, που με την σιωπή και την ανοχή της έγιναν και γίνονται όλα αυτά, δυστυχώς θα πληρώσει με την ίδια την ιστορία της…
Βασίλης Μπαλάσκας
Υ.Γ. Παρά τα όσα κακώς κείμενα συμβαίνουν τόσο στην παράταξή μας όσο και γενικότερα στο συνδικαλισμό, επιμένω να είμαι αισιόδοξος ως το τέλος. Κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα βρούμε τον προσανατολισμό μας…..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ Σ ΕΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΩΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΔΜΘ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΧΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙA ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΔΜΘ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΟΝ

ΣΗΜ: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΖ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ [ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ]