Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τα δίνουν όλα

ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ



ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ…            
 
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΤΑ ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)


Θα μάθουν νέο ποίημα
Μέχρι προχθές το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά βλέποντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αρνητικές εξελίξεις, άλλαξε το τροπάριο και δια στόματος του πρωθυπουργού οδηγούμαστε σε μια εκλογική αναμέτρηση με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα της οποίας φαίνεται πως θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη μακροημέρευση της κυβέρνησης ή στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία που όλο αυτό το διάστημα καλούσε σε αντιμνημονιακή ψήφο, βλέποντας πως κινδυνεύει να πέσει στο λάκκο που η ίδια έσκαψε, αλλάζει και αυτή το τροπάριο λέγοντας όχι στα διλήμματα και αρχίζοντας να ψελίζει την ανάγκη των αυτοδιοικητικών επιλογών. Τα πάντα στην πολιτική είναι σχετικά και ρευστά, επομένως ουδεμία έκπληξη μας προκαλούν οι οβιδιακές μεταστροφές. Αυτούς που λυπούμαστε πραγματικά, είναι οι υποψήφιοι που δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές πρέπει να μάθουν νέο ποίημα.

Ας βάλουν και άλλη κάλπη
Σαν πολίτες πάντως οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη ενόχλησή μας, όχι μόνο για την απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης μας, αλλά κυρίως γιατί για άλλο καλούμαστε να ψηφίσουμε και άλλο μας βάζουν να ψηφίζουμε εν τέλει. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στις περιφερειακές εκλογές για το μνημόνιο, στις δημοτικές για το αν θέλουμε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και πάει λέγοντας. Σε λίγο και η ψηφοφορία για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας θα κρύβει κάποιο πολιτικό μήνυμα. Δε διαφωνύμε ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ευκαιρία για να εξαχθούν συμπεράσματα. Ωστόσο, χίλιες φορές να στήσουν μια άλλη κάλπη παραδίπλα για να ψηφίσουμε για το μνημόνιο, τον Παπανδρέου και ό,τι άλλο θέλουν, και ας μας αφήσουν να ψηφίσουμε για το ποιος θέλουμε να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης.

Τα δίνουν όλα

Κάτι από την εποχή που ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν Υπουργός Οικονομικών θυμίζει η προεκλογική μάχη στο Δήμο Ιωαννιτών. Ν. Γκόντας και Φ. Φίλιος συναγωνίζονται για το ποιος θα εμφανίσει πιο φιλολαϊκό πρόσωπο και ανακοινώνουν μειώσεις τελών και τιμολογίων στη ΔΕΥΑΙ. Αυτό που δε μας λένε, είναι με ποιο τρόπο ο Δήμος θα μπορεί να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις από τη στιγμή που όλοι μας θα πληρώνουμε λιγότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: