Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη καθηγητών - μαθητών του Γεν. Λυκείου ΚΑΤΣΙΚΑΣ στη ΠΟΛΩΝΙΑ (Πόλη Poznan ) , στο πλαίσιο του Comenius

21 καθηγητές και μαθητές από  τρία σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  ( Ελλάδα – Γ. Λ . Κατσικάς  , Ιταλία και Ισπανία )  φιλοξενήθηκαν  από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου στο 24 Gimnazjum (Γυμνάσιο) της πόλης   Poznan στη Πολωνία , 400 Κm από τη Πρωτεύουσα   Βαρσοβία, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, που υλοποιείται υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Αγγλικών, Ελένης Καλαθά και τη γενική εποπτεία του Δ/ντη του   Γ. Λ. Κατσικάς 
  κ. Ντούρο Γιάννη.

Οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων με τους καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά διδασκαλίες στο  Πολωνικό σχολείο, να παρουσιάσουν τις εργασίες που προβλεπόταν στα πλαίσια του project, να απολαύσουν την Πολωνική  φιλοξενία και τέλος να περιηγηθούν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής ( Museum of Agriculture - Museum of  Arkady Fiedler κ.α.)

Όλοι μαζί παρακολούθησαν παρουσιάσεις από τους μαθητές των άλλων χωρών με τα έθιμά τους, με εικονογραφημένα project για τη περιοχή τους.
Με αυτή την ευκαιρία οι καθηγητές  και οι μαθητές  του Γ. Λ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ επιστράτευσαν τις γνώσεις των Αγγλικών τους για να παρουσιάσουν την ιστορία του τόπου και της πόλης μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τη μουσική μας παράδοση , τα ήθη και έθιμα της περιοχής του Δήμου Παμβώτιδας και Τζουμέρκων, και  το κυριότερο, δημιουργήσανε νέες φιλίες .
Την Άνοιξη ( Μάρτιο ) καθηγητές - μαθητές  από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν στην ΕΛΛΑΔΑ  στο   Γ. Λ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ. Το πρόγραμμα στο πλαίσιο του Comenius  προβλέπει στη συνέχεια συνάντηση και πάλι  στην Ισπανία τον Μάιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: