Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ…

                                           
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ…            
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΤΑ ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Κρυφτούλι
με τα ΜΜΕ

Καλά κρατεί το κρυφτούλι των στελεχών της Περιφερειάκής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι καταγγελίες των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα αυτές του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, μένουν αναπάντητες, ενώ καθημερινά προστίθενται νέες από κόμματα, συνδικαλιστές και παρατάξεις. Προφανώς, κάποιοι είναι θιασώτες του ρητού «η σιωπή είναι χρυσός», αλλά πολλές φορές η σιωπή δηλώνει ενοχή. Που θα πάει… Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θέσουμε τα ερωτήματά μας.

Μια σημαντική
εκδήλωση

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του 4ου Πανελλήνιο Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης διοργανώνει στο ξενοδοχείο Du Lac ανοιχτή εκδήλωση για το γιαννιώτικο κοινό με θέμα «Προλαμβάνοντας το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο», σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη πρόληψης απέναντι σε καρδιαγγειακά νοσήματα, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Και αυτό γιατί με την έγκαιρη πρόληψη μπορούν να αποφευχθούν σοβαρές παθήσεις που πλήττουν τους σύγχρονους ανθρώπους. Συντονιστές της ανοιχτής εκδήλωσης, που ξεκινά στις 19:30, είναι ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γουδέβενος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μωυσής Ελισάφ, και ο καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Στέφανος Φούσας.  Είναι σημαντικό που οι εργασίες ενός πανελλήνιου συνεδρίου δεν περιορίζονται στην επιστημονική κοινότητα, αλλά ανοίγουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό. Η ενημέρωση αποδεικνύεται σημαντικό εργαλείο στην πρόληψη των παθήσεων, και αυτό το «όπλο» το αξιοποιούν πλήρως πολλοί επιστήμονες.

Έχει και η αριστερά τα προβλήματά της

Μπορεί τα βλέμματα σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο να στρέφονται στις κόντρες Καχριμάνη – Αργύρη και Γκόντα – Φίλιου, ωστόσο υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα, κυρίως στον αριστερό χώρο. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα συνάγεται από την ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση με αφορμή την αποκαθήλωση ενός πανό από το χώρο της ΟΑΣΗΣ. Στην ανακοίνωση στοχοποιούνται οι «Πολίτες για την Όαση» και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο «3 κλικ αριστερά» και στην Περιφέρεια «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο». Για να δούμε αν θα υπάρξουν απαντήσεις ή θα δούμε σύντομα «αντίποινα» με μάχες για τα πανό και τις αφίσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: