Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη : Πλήρης και σκόπιμη απαξίωση


ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 23-03-2009
www.pask-kath-ioa.gr

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη : Πλήρης και σκόπιμη απαξίωση


Στα μέσα της Σχολικής χρονιάς και χωρίς καμία ενημέρωση, μεταφέρθηκε όλο το γραφειοκρατικό πλαίσιο αμοιβής ωρομισθίων εκπαιδευτικών που εργάζονται στη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, όπως καταστάσεις μισθοδοσίας, Αναλυτική Περιοδική Δήλωση , βεβαιώσεις αποδοχών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, βεβαιώσεις εργοδότη κ.τ.λ., στις σχολικές μονάδες. Αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιας ανάγκης γραμματειακής, τεχνικής και εξειδικευμένης οικονομικής υποστήριξης αφού σε πολλά Σχολεία υπηρετούν μέχρι και… 25 ωρομίσθιοι στο πρόγραμμα της Π.Δ. Στήριξης.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι,
1. Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα στις προσλήψεις Ωρομισθίων. Συγκεκριμένα χωρίς να έχει συμπληρωθεί το υποχρεωτικό ωράριο Ωρομισθίου για να προσληφθεί ο επόμενος, κατακερματίστηκαν οι ώρες στην ίδια ειδικότητα σε άπειρα … δίωρα, με προφανή στόχο τον ψηφοθηρικό εγκλωβισμό και την διαγραφή των ωρομισθίων του δίωρου/εβδομάδα , από τους πίνακες ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
2. Η περιβόητη μηχανοργάνωση, στήριξη του προγράμματος της Π.Δ.Σ , και πολλά υποσχόμενη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας Server για τις ανάγκες όλων των Σχολείων της Ελλάδας.
Ο μοναδικός Server αρνείται πεισματικά την πρόσβαση. Απόδειξη της αδυναμίας η αποστολή σχετικού εγγράφου του ΥΠΕΠΘ περί του επικείμενου προστίμου από το ΙΚΑ
.
Η σκόπιμη απαξίωση από το ΥΠΕΠΘ του προγράμματος, με την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται, δημιουργεί κλίμα άρνησης για τη συνέχιση του. Το πότε θα πληρωθούν και από ποιά κονδύλια οι εργαζόμενοι της Π.Δ.Σ ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Η Π.Α.Σ.Κ καθηγητών προτείνει
1. Προσλήψεις ωρομισθίων μόνο από τον πίνακα ωρομισθίων.
2. Η έναρξη και η λειτουργία του προγράμματος της Π.Δ.Σ να αποφασίζεται από το Σύλλογο του σχολείου.
3. Να αυξηθούν οι αμοιβές της ωρομίσθιας αποζημίωσης.
4. Να διασφαλιστούν όλες οι οικονομικές και θεσμικές προϋποθέσεις για τη σοβαρή λειτουργία του προγράμματος.
Χωρίς άμεση εφαρμογή των προτάσεων μας, η Π.Δ.Σ οδηγείται σε ουσιαστική κατάργηση αντί να είναι εργαλείο αναβάθμισης της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας.

Η Σ.Ε. της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: