Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Πανελλήνιοι Μαθητικοι Καλλιτεχνικοί Αγώνες : "παντελή έλλειψη οργάνωσης και στόχων"







ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16-03-2009
www.pask-kath-ioa.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι ,
Φέτος αυτό που επιχειρήθηκε κατά την διοργάνωση των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων ήταν η πλήρης απαξίωση τους από πλευράς ΥΠΕΠΘ, αφού οι διακηρύξεις του για διασφάλιση της δυνατότητας των νέων να εκφράζονται , μετατράπηκε σε έκφραση με τρόπους που το ίδιο έκρινε κατάλληλους. Δυστυχώς την πολυπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης, που διατυμπανίζει ο κ. ΥΠΕΠΘ την έστειλε …περίπατο .
Ειδικότερα για τη διοργάνωση των 15ων Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων από την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο καταγράφηκαν σκηνές απείρου κάλλους, πανδαιμόνιο, πανικός και αλλοφροσύνη!!!
Η ελληνική παροιμία «έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» περιγράφει απόλυτα την παντελή έλλειψη οργάνωσης και στόχων.
Για την Π.Α.Σ.Κ καθηγητών Ν. Ιωαννίνων οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες είναι συνάντηση γιορτινή για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Εκεί πρέπει να εδραιώνονται σχέσεις μαθητών μεταξύ τους, να καλλιεργείται πνεύμα συνεργασίας, να ενθαρρύνετε το ενδιαφέρον τους για τις τέχνες και τελικά να μεταφέρετε το πνεύμα τους στο Σχολείο, το οποίο θα πρέπει να γίνει χώρος έκφρασης και δημιουργίας για να μπορεί να ανοίξει δυναμικά στη κοινωνία.
Η Π.Α.Σ.Κ καθηγητών προτείνει οι καλλιτεχνικοί μαθητικοί αγώνες
1. να έχουν γνήσιο παιδαγωγικό χαρακτήρα
2. να προωθούν τη συμμετοχή και δημιουργική συνάντηση
3. να είναι χώρος ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών
4. να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.

Η αντικατάσταση του θεσμού επιβεβλημένη με την θεσμοθέτηση “Μαθητικού Φεστιβάλ” έκφρασης και δημιουργίας ανά περιοχή, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα .

Η Σ.Ε. της ΠΑΣΚ Καθηγητών
Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: