Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Αντιστεκόμαστε ενωμένοι!


Αντιστεκόμαστε ενωμένοι!

"Άλλη καμιά δε γέννησε
μόνο η Μαριώ το Γιάννη"
Λαϊκή ρήση

Με διθυράμβους για τη δράση της ηγεσίας της ΔΟΕ προσπαθεί ο Κ. Μαντάς ν’ απαντήσει στα χτεσινά «δηκτικά». Φίλος ο Κομνηνός, φιλτάτη όμως η αλήθεια.
Και γι’ αυτή ο Κ.Μ. δε λέει κουβέντα. Πώς, δηλαδή, και για ποιους λόγους επέλεξε η ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ να λάβει ψήφο βοηθείας από τη ΔΑΚΕ και να σώσει το ερειπωμένο κάστρο του κυβερνητικού «διαλόγου»;
Το συλλογιστικό σχήμα του Κ. Μαντά είναι «σοφιστικό» και βγάζει μάτι. Εμείς τον ρωτάμε τι πράττει η ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ και αυτός απαντά κρυπτόμενος πίσω από την «αντίθεση» ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.
Εμείς αναλύσαμε την ιστορική αγκύλωση, εστιάσαμε στις μικροπολιτικές των καθεστωτικών παρατάξεων, μιλήσαμε για τα συμπλέγματα ανωτεροκατωτερότητας και καταλήξαμε: «Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών». Ανοιχτά, θαρρετά και ταξικά. Ο Κ.Μ. και οι ομοϊδεάτες του (ΠΑΣΚ) σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ παίζουν με ιστορικές στρεβλώσεις, με τα αλογάκια της Διαμαντοπούλου και τους χωροφύλακες του Χρυσοχοϊδη. Παραδίπλα η ΔΑΚΕ (σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) κάνει το ίδιο.
Μιλήστε καθαρά! Ως πότε θα εμπαίζετε τόσους ανθρώπους;
Και τι ακριβώς θα πείτε για το μείζον θέμα του εξεταστικού; Και πώς θ’ απαντήσετε σ’ όσους σας ρωτήσουν; Πού πήγαν οι όρκοι συμμαχίας με την ΟΛΜΕ, την ΠΟΣΔΕΠ και το μαχόμενο σπουδαστικό κίνημα;
Τι ήταν αυτό που πρυτάνευσε στη λογική σας αν όχι οι τακτικισμοί και οι θεατρικές κινήσεις;

Μήπως η ΔΟΕ δεν υπέγραψε το 2005 μνημόνιο συνεργασίας των δύο Ομοσπονδιών και ταυτόχρονα κοινή δήλωση αποχώρησης από το στρατόπεδο συγκέντρωσης των «προθύμων»;
Φίλτατε Κομνηνέ,
Λίγοι στήριξαν την προδοσία του Ιούδα και λιγότεροι ακόμη όταν δεν υπήρχαν τα «τριάκοντα αργύρια».
Εμείς, ως Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις –Κινήσεις ΔΕ, αιρόμενοι πάνω από τις μικρές σκοπιμότητες, προτείναμε – και συνεχίζουμε να πράττουμε το ίδιο – ένα συνεκτικό σχέδιο ενότητας καθηγητών και δασκάλων, που κατέληγε μάλιστα και σε ενιαίο συνδικάτο. Καταθέσαμε δεκάδες ιδέες αγωνιστικής και τίμιας σύμπραξης (από τον οδικό χάρτη αγώνα, ως την ανιδιοτελή στήριξη της απεργίας σας). Δεν είδαμε θερμή πολιτική ανταπόκριση, αλλά δεν πειράζει. Κανείς δεν είναι τέλειος.
Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, γιατί η αγωνία και οι αγώνες για την εκπαίδευση δεν μπορούν να σταματήσουν στις μικρές Κερκόπορτες.
Υ.Γ. Μπήκατε στο «διάλογο» με 9 ψήφους (5 ΠΑΣΚ και 4 ΔΑΚΕ).
Μπορείτε να μας πείτε πώς θα βγείτε;
Προσέξτε γιατί ο εξευτελισμός θα είναι απόλυτος!


Θ. Τσιριγώτης
εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
ΠΗΓΗ : alfavita ...«δηκτικά» ( εκ του δάκνω = δαγκώνω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: