Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟ GOLPO GROSSO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ !!!!!!!!!!!!


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/06/golpo-grosso.html

Γράφει η Γαλάτεια Τιρέλλη

Φίλοι του καφενείου,


Ίσως είναι άγνωστο στους περισσότερους από εσάς το ζήτημα των εσπερινών λυκείων που έχει κατά καιρούς απασχολήσει την δημοσιότητα .
Είναι όμως πασίγνωστο σε εκείνους που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο και την «πίσω πόρτα» για μια θέση σε ΑΕΙ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης στους πραγματικά εργαζόμενους μαθητές για τους οποίους άλλωστε έχει δημιουργηθεί το εσπερινό λύκειο.
Και εξηγούμαι: Τα εσπερινά σχολεία δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών ενηλίκων ή μη οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους. Όσοι φοιτούν στη Δ΄ τάξη του εσπερινού λυκείου έχουν την δυνατότητα να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις παράλληλα με τους μαθητές των ημερήσιων Λυκείων, διεκδικώντας το 1% των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βεβαίως λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν, (δουλειά ή ακόμη και οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς πολλοί είναι σύζυγοι και γονείς) η ύλη στην οποία εξετάζονται είναι κατά πολύ λιγότεροι από την αντίστοιχη των ημερήσιων λυκείων και βεβαίως οι βάσεις είναι πολύ πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες των πρωινών. Έτσι κάποιοι έξυπνοι προσκομίζοντας ανακριβείς βεβαιώσεις εργασίας, εγγράφουν τα παιδιά τους στα Εσπερινά λύκεια και βέβαια καθιστούν αδύνατο το συναγωνισμό μεταξύ αυτών και των πραγματικά εργαζόμενων μαθητών που δεν έχουν τον χρόνο και την πολυτέλεια ούτε για φροντιστήρια ούτε για αρκετή μελέτη. Εννοείται ότι αυτά τα παιδιά έρχονται στο Εσπερινό Λύκειο αφού έχουν τελειώσει την Α τάξη ημερησίου και έτσι δεν κάνουν τέσσερα χρόνια το Λύκειο αλλά συνολικά τρία , γιατί μετά την Α λυκείου εγγράφονται στην Γ εσπερινού.
Αποκλείουν έτσι τους σκληρά εργαζόμενους μαθητές από μία δεύτερη ευκαιρία για καλύτερη ζωή.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχω ξεκινήσει έναν αγώνα ως Διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Νίκαιας, ενάντια σε αυτή την κατάφορη αδικία που προάγει επιπλέον και την λογική της εύκολης λύσης χωρίς κόπο και βάζει τα νέα παιδιά στο δρόμο της εξαπάτηση και του βολέματος.
Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα, να εφαρμόσω απλά και μόνο τον νόμο που διασφαλίζει όλα τα παραπάνω έχω δεχτεί καταγγελίες συκοφαντίες αναφορές και ΕΔΕ και δεν βρίσκω αρωγό ούτε τον συνδικαλιστικό φορέα ούτε καν εκείνες τις παρατάξεις μέσα στο συνδικαλιστικό όργανο που θεωρητικά υποστηρίζουν τα δίκαια των εργαζομένων, και αγωνίζονται για δικαιότερες κοινωνίες.
Αντιθέτως βάλουν εναντίον μου κατηγορώντας με ως υπεύθυνη για τα όσα εγώ καταγγέλλω ονομαστικά και με στοιχεία!!!!!!!!!!
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο; Ή κάτι άλλο που εγώ δεν καταλαβαίνω;
Το δίκαια των θέσεων μου είναι το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω απτόητη τον αγώνα μου.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχω φτιάξει ένα Blog εδώ και δύο μήνες στην διεύθυνση galateia-tirelli.blogspot.com . Στείλτε τα μηνύματα σας για να τα δημοσιεύσω στο Blog μου και να καταλάβουνε αυτοί που πρέπει ότι στον αγώνα ενάντια στον παραλογισμό οι πολίτες δεν είναι πλέον μονάδες αδύναμοι να αντισταθούν στις φωνές που τους θέλουν φοβισμένους.
Όλοι μαζί αποκτάμε δύναμη που φοβίζει οποιανδήποτε αισθάνεται ότι μπορεί να κατατροπώσει και να σπιλώσει υπολήψεις και προσωπικότητες που εναντιώνονται στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις τους.

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΙΡΕΛΛΗ

1 σχόλια:

Ευθύλογος είπε...

Συγχαρητήρια και για την ανάρτηση και - κυρίως - για τον τίμιο και θαρραλέο αγώνα σου.
Βλέπεις, πολλοί Έλληνες γονείς όταν πρόκειται για το "βλαστάρι" τους είναι πρόθυμοι να γλείψουν, να ξεφτιλιστούν, να παρανομήσουν, αρκεί να πετύχουν το στόχο τους.
Άλλωστε αρκετοί έχουν μάθει να λειτουργούν "δια βίου" με αυτές τις πρακτικές.
Έπρεπε να το περιμένεις ότι σε ένα τέτοιο αγώνα δεν θα έχεις σύμμαχο την πολιτεία, αλλά σχετικά με τον συνδικαλισμό με εκπλήσεις.
Έχουν υποκύψει ή έχουν εξαγοραστεί;
Συνέχισε απτόητη και να έχεις υπόψη σου ότι δεν είσαι μόνη. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν αγανακτήσει με την χυδαιότητα που επικρατεί σε κάθε τομέα της ελληνικής πραγματικότητας.
Όταν μάλιστα πρόκειται για ευαίσθητους τομείς όπως η παιδεία τότε η αγανάκτηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Απλά χρειάζονται κάποιοι "μπροστάρηδες".
Έλαχε ο κλήρος σε σένα.
Σου εύχομαι καλή δύναμη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: