Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων


Θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία- Αναμένονται αυξομειώσεις βάσεων στις περιζήτητες σχολές

ΠΗΓΗ : http://www.tovima.gr/

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου ανακοινώνονται τελικά από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεών τους.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αναμένεται άνοδος των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων, χωρίς ωστόσο αυτή να περιλαμβάνει τις περιζήτητες σχολές. Εξαίρεση αποτελούν τα περιζήτητα Οικονομικά Τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στα οποία αναμένεται ότι θα καταγραφεί άνοδος των βάσεων. Οι υπόλοιπες περιζήτητες σχολές εκτιμάται ότι θα περιοριστούν σε μικρές αυξομειώσεις, ενώ θα είναι και εφέτος δυσπρόσιτες. Σε κάποιες από αυτές, ωστόσο, όπως οι Ιατρικές Σχολές, είναι πιθανόν να καταγραφεί μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα προγράμματά τους. Την ίδια στιγμή μεγάλος θα είναι και εφέτος ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μια θέση στα Παιδαγωγικά Τμήματα των πανεπιστημίων, στα Ιατρικά, Φαρμακευτικά και Οδοντιατρικά Τμήματα, στα Βιολογικά, στους Πολιτικούς Μηχανικούς, στους Μηχανολόγους και στους Ηλεκτρολόγους των Πολυτεχνείων, όπου επίσης αναμένεται άνοδος των βάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, πολύ χαμηλές εμφανίζονται οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2. Στο μάθημα αυτό τα δύο στα τρία γραπτά βαθμολογούνται κάτω από τη βαθμολογική βάση του 10, ενώ οι άριστες βαθμολογίες δεν ξεπερνούν το 4%. Πάντως, οι επιδόσεις στο μάθημα κρίνονται καλύτερες από τις περυσινές. Στο ίδιο μάθημα οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης βαθμολογούνται κάτω από τη βάση σε ποσοστό περίπου 30%, ενώ τα άριστα γραπτά ξεπερνούν το 13%. Καλύτερες από πέρυσι φαίνεται ότι είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Οι απορριπτικές βαθμολογίες είναι λιγότερες από 26%, ενώ τα άριστα γραπτά παρουσιάζονται σε ποσοστό 30,5%. Οι βαθμολογικές επιδόσεις στο μάθημα οδηγούν σε άνοδο των βάσεων στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, για τις οποίες το μάθημα είναι αυξημένης βαρύτητας. Στη Βιολογία Γενικής Παιδείας οι επιδόσεις των υποψηφίων δεν διαφοροποιούνται αισθητά από τις περυσινές καθώς, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, καταγράφεται ποσοστό γραπτών κάτω από τη βαθμολογική βάση του 10 περίπου 31,5% και ποσοστό άριστων γραπτών (18-20) περίπου 27%. Στη Νεοελληνική Γλώσσα τα στοιχεία φανερώνουν χειρότερες επιδόσεις από τις περυσινές στην κλίμακα του άριστα (18-20), ενώ αντίθετα μικρότερο ποσοστό από πέρυσι καταγράφουν βαθμολογία κάτω από 10 (περίπου 23%). Oπως κάθε χρόνο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους έχοντας γνώση των βαθμολογιών που συγκέντρωσαν και στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: