Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δήλωση Εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στη ΔΕΠ για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Η τοποθέτησή μας στη ΔΕΠ για το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων ήταν η εξής:
* Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι. ύστερα από συζήτηση και παίρνοντας υπόψη τις θέσεις της ΟΛΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να μη καταργηθεί κανένα σχολείο στο νομό μας.
* Θεωρούμε ότι το “νέο” σχολείο του ΥΠΕΠΘ δεν μπορεί να είναι σχολείο των 400 μαθητών, δεν μπορεί να έχει 30 μαθητές ανά τμήμα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν με εκπ/κά και παιδαγωγικά κριτήρια τέτοια σχολεία. Το μόνο κριτήριο του ΥΠΕΠΘ είναι η περικοπή δαπανών για τα σχολεία, τις σχολικές επιτροπές, λιγότερα κενά, λιγότερες προσλήψεις κ.λπ.
* Η θέση μας αυτή ήταν γνωστή στη Δ/νση Β/θμιας και στην Περιφ. Δ/ντρια πριν τα Χριστούγεννα σε αλλεπάλληλες συναντήσεις.
* Τη θέση μας αυτή στηρίξαμε και στη ΔΕΠ
* Η μόνη ψηφοφορία που έγινε ήταν για την πρόταση του εκπροσώπου της Δ/νσης Β/θμιας για τη συγχώνευση του 6ου και 7ου Γυμνασίου. Ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Μειοψήφισε μόνο η ΕΛΜΕ-Ι.
* Καμμία άλλη ψηφοφορία δεν έγινε. Εμείς εμείναμε από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι το τέλος στην ομόφωνη θέση της ΕΛΜΕ-Ι. Για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης την ίδια θέση είχαμε. Αν η θέση μας αυτή τη στιγμή που δεν έγινε ψηφοφορία εκλήφθηκε ως θετική, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι παιδαριώδες ή κρύβει άλλες σκοπιμότητες.
* Όσα λέγονται, διαδίδονται ή γράφονται για την συνεδρίαση αυτή της ΔΕΠ και τη θέση μας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το μόνο που κάνουν είναι να δικαιολογήσουν κάποιοι τη στάση τους ή να εξυπηρετούν μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Οι Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στη ΔΕΠ
Τουφίδης Μπάμπης -Σόντης Σταύρος

!!!!!  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ" ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΠ
ΜΕ  ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β/ΘΜΙΑ 
ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 6 -1 ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ( βλέπετε οι Καθηγητές ψηφίζουν!!!) 
ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ κ.τ.λ 
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΗΤΑΝ 7-0. 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ  ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕ  ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ . 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!! 
ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΦΙΛΕ ΜΠΑΜΠΗ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.......



    

Δεν υπάρχουν σχόλια: