Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε με κραυγές καταγγελιών τους συναδέλφους

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Δημ. Επιτροπής παιδείας Δήμου Ιωαννιτών και τη συζήτηση συγχώνευσης του 6ου με το 7ο Γυμνάσιο κατηγορηθήκαμε από την παράταξη των παρεμβάσεων ως υποκριτές. 
Τα περί υποκρισίας τους τα επιστρέφουμε.
Δηλώσαμε ξεκάθαρα: πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δεν πρέπει να γίνει, αν δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά παιδαγωγικούς στόχους. Ιδιαίτερα στο δήμο Ιωαννιτών:
* Λέμε ναι στην ίδρυση νέων σχολείων σε περιοχές που αναπτύσσονται και αυξάνεται το μαθητικό δυναμικό. 
* Λέμε ναι στην επίλυση του κτηριακού προβλήματος με την κατασκευή σχολικών αιθουσών, εργαστηρίων και σχολικών βιβλιοθηκών. 
* Λέμε ναι στην αλλαγή της χωροταξικής κατανομής των μαθητών, που θα αποσυμφορήσει μεγάλες σχολικές μονάδες. Συνάδελφοι των παρεμβάσεων, δεν έχουν ανάγκη από τους τακτικισμούς σας τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Από ουσιαστικές προτάσεις-δεσμεύσεις έχουν. Ούτε μπορείτε να ξεγελάσετε με κραυγές καταγγελιών τους συναδέλφους για να σας ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται. 
Φτάνει πια!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΚ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, συνάδελφοι της ΠΑΣΚ. Δεν κατηγορηθήκατε απο την Παρέμβαση "με αφορμή τη συνεδρίαση..." όπως λέτε στο δελτίο τύπου σας. Κατηγορηθήκατε για το απλό γεγονός ότι οι συνάδελφοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν εκεί ΥΠΕΡ των συγχωνεύσεων. Γιατί δεν το λέτε αυτό στο δελτίο τύπου σας? Τι σημαίνει "με αφορμή τη συνεδρίαση..."???
Τα σημεία που βάζετε στο δελτίο τύπου σας θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε, όμως αυτό που θα έπρεπε να πείτε είναι το αν η ψήφος των μελών του ΠΑΣΟΚ στη Δημοτική Επιτροπή τα εξυπηρετεί ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή η Παρέμβαση είναι κάθετα αντίθετη σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συγχώνευση και αναλαμβάνει την ευθύνη να το λέει δημόσια αυτό, η παράταξη της ΠΑΣΚ οφείλει (όπως και όλες οι παρατάξεις φυσικά) να δηλώσει από τα πριν τη θέση της καθαρά και δημόσια και όχι να έρχεται κατόπιν εορτής με δελτία τύπου να δικαιολογήσει διαφορετικές και αντιφατικές στάσεις.
Μέχρι τώρα συνάδελφοι της ΠΑΣΚ, όταν δημόσια επιχειρηματολογούσατε υπέρ των συγχωνεύσεων, το κάνατε επικαλούμενοι ακραίες περιπτώσεις επαρχιακών σχολείων με ελάχιστους μαθητές. Τώρα -μετά την υπερψήφιση της συγχώνευσης του 6ου και 7ου Γ/σιου- ανακαλύψατε και άλλα κριτήρια.
Σε ένα πράγμα έχετε δίκιο στο δελτίο σας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν χρειάζονται τακτικισμούς. Τι χρειάζονται όμως??? Εγώ έχω μια πρόχειρη απάντηση. Χρειάζονται, αν μη τι άλλο, εκπαιδευτικούς που στέκονται στο ύψος τους και δεν λειτουργούν σαν μηχανισμοί στήριξης των κομμάτων τους όταν αυτά έρχονται στην κυβέρνηση.
Επίσης, νομίζω ότι είναι αποκαλυπτικό του τρόπου που ιεραρχείτε τα πράγματα, ότι πίσω από την ανακοίνωση της Παρέμβασης, διαβλέψατε προσπάθεια "ψαρέματος" ψήφων. Ε, νομίζω ότι αν μιλάμε για ψηφοθηρικές συμπεριφορές, είναι τουλάχιστον περίεργο το να κατηγορεί η ΠΑΣΚ την Παρέμβαση.
Τέλος, θα έλεγα ότι αν είναι να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για την εκπαίδευση, αποφύγετε στο μέλλον διατυπώσεις του τύπου "πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης". Τι ειδικά σημαίνει αυτό? Ποιός θα διαφωνούσε με μια τόσο αόριστη έκφραση? Με γενικόλογα και αοριστίες, σαν τη γλώσσα που μας συνήθισε τελευταία το Υπουργείο, δεν μπορούμε να συζητήσουμε.
Φιλικά,
Παπαθανάσης Λευτέρης
Χημικός, μέλος της "Παρέμβασης Εκπαιδευτικών"