Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

OΛΜΕ: Επιστολή στους εκπαιδευτικούς

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
            Βιώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο τις συνέπειες της παράλογης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι ιθύνοντες επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αμφισβητώντας
 δικαιώματα και ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Η επιδρομή στις μισοάδειες τσέπες μας δε λέει να τελειώσει, ενώ ό,τι είναι δημόσιο πλασσάρεται ως επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που οι μίζες και η απληστία του κεφαλαίου καλά κρατούν.
            Κι όμως, συνάδελφοι, αυτή η πολιτική της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της (εντός κι εκτός Ελλάδας) δεν είναι μονόδρομος ∙ τη στιγμή μάλιστα, που βασικοί της συντελεστές, επιχειρούν μάταια με παραπλανητικές εξεταστικές επιτροπές να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού για το δημοσιονομικό χάλι και τα σκάνδαλα. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι μονόδρομος η λογική που λέει ότι πρέπει η παιδεία, η υγεία, η συγκοινωνία, να πληρώσουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας και να κορέσουν τις επιθυμίες των άπληστων τραπεζών και των πολυεθνικών.
            Το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μια εναγώνια προσπάθεια να μας πείσει για τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των ρυθμίσεων, που προωθεί. Ισχυρίζεται  ότι είναι παιδαγωγικά ορθός ο αριθμός των 30 μαθητών ανά τμήμα σε συγχωνευμένα μεγάλα σχολεία (κι ας προβλέπει ο ν.1566/85 σχολεία με 9 τμήματα το πολύ). Επιθυμεί καθηγητές με αυξημένο ωράριο, χωρίς αρμοδιότητες (πέραν βεβαίως της μετατροπής τους σε γραφιάδες), με περιορισμούς στο δικαίωμα της μετάθεσης, κακοπληρωμένους και χωρίς επιμόρφωση. Καθηγητές ευάλωτους στο ιδιαίτερο, αναγκασμένους να πληρώσουν βασικές ιατρικές εξετάσεις και υποχρεωμένους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη που θα ταιριάζει σε εξαθλιωμένους. Εκεί άλλωστε οδηγούν η χρόνια καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς.
            Αν ένα τέτοιο σχολείο ονειρεύεται η κυβέρνηση, χωρίς  επιπλέον δημόσια χρηματοδότηση και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τότε είναι δεδομένο ότι προετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες για έναν εφιάλτη. Οι ισχυροί χρειάζονται νέους χωρίς όνειρα και δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή.
            Σ’ αυτόν τον ολισθηρό μονόδρομο δεν μπορούμε παρά να αντιτάξουμε το δικό μας μεγάλο «ΌΧΙ». Απαιτούμε λοιπόν να φύγει η τρόικα από τη χώρα μας (μαζί με όσους τη στηρίζουν) και ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους που μάχονται με τον ίδιο σκοπό. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο νέο προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα για να πουλιέται σε όσους μπορούν να το αγοράσουν. Είναι δικαίωμα, που αφορά όλα τα παιδιά, όποια κι αν είναι η κοινωνική και πολιτισμική τους προέλευση.  
            Για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, ήρθε η ώρα ν’ αγωνιστούμε για το μέλλον μας αλλά και για το μέλλον της νεώτερης γενιάς.
            Αξίζουμε μια καλύτερη τύχη – και εμείς και το Δημόσιο Σχολείο.
Είμαστε να αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.  
Όλοι μαζί στον αγώνα που αρχίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22 – 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ.
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΛΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΧ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ?

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ

Ανώνυμος είπε...

δεν μας λεει η ΟΛΜΕ τόσες απεργιες που εχουμε κανει τα τελευταια 30 χρονια τι εχουμε πετύχει

μηπως θα πρέπει να εξετασθούν άλλοι τρόποι αντίδρασης αντι να επιχορηγούμε με τα χρήματα της απεργίας τις απαιτήσεις της τροϊκα

καιρός να σταματήσει η επαναστατική γυμναστική των αιωνίων της οδού κορνάρου

Ανώνυμος είπε...

επιστολή εκπαιδευτικών προς ΟΛΜΕ

δεν μας αφήνεε ήσυχους πια

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΗΠΩΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΙΞΗ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΣΟΥΜΕ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ....

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.....