Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι πρόεδροι των καθηγητών-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ

 
  Με ψήφους  57 υπέρ  έναντι 18 κατά (βρέθηκαν 2 λευκά) υπερψηφίστηκε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση  το πρόγραμμα κινητοποιήσεων  της ΟΛΜΕ , που περιλαμβάνει μία 48ωρη απεργία  στις 22 και  23 του  Φλεβάρη μαζί με τη ΔΟΕ και νέα Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ στις 4 Μαρτίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Κατά της πρότασης της ΟΛΜΕ ψήφισαν οι ακόλουθες ΕΛΜΕ : Ζ’ ΑΘΗΝAΣ,A’ ΑΧΑΙΑΣ,Β’AΧΑΙΑΣ,ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,ΑΡΤΑΣ,ΒΟΙΩΤΙΑΣ,ΕΥΒΟΙΑΣ, ΘΗΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Α’ ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Τα δύο λευκά που βρέθηκαν είναι των ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ειδικότερα το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ έχει ως εξής........
 1.      Ενημερωτική Καμπάνια  για το σύνολο του πληθυσμού με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ (μνημονίων) στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Αυτή  θα περιλαμβάνει ενημέρωση α) για περικοπές προϋπολογισμού γενικά και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου σχολείου (δαπάνες σχολικών επιτροπών, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, ελάχιστοι διορισμοί, αύξηση μαθητών/τμήμα, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ, ΟΕΔΒ κ.λπ.) και β) τις αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου (νέο σχολείο, λύκειο και εξετάσεις, ΤΕΕ) που σχεδιάζει το Υπουργείο τονίζοντας τον αντιεκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.   Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν:
-          Έκδοση εκλαϊκευμένου φυλλαδίου από ΟΛΜΕ
-          Μοίρασμα υλικού από τις ΕΛΜΕ σε συλλόγους διδασκόντων και ενώσεις Γονέων και σε άλλους τοπικούς φορείς, από συλλόγους διδασκόντων σε γονείς κλπ
-          Διακίνηση ενημερωτικού φυλλαδίου μέσω εφημερίδων
-           Μοίρασμα του υλικού σε κεντρικά σημεία των πόλεων με «τραπεζάκι» που να λειτουργεί κάποιες μέρες και ώρες  με ευθύνη των ΔΣ των ΕΛΜΕ. Ενημέρωση του κόσμου για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης,  ενάντια στις περικοπές.
-          Έκδοση κεντρικής αφίσας
  1. 2.      Ενημερώσεις των εκπαιδευτικών για το τι σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας με επικέντρωση σε διοικητική αναδιάρθρωση, εργασιακές σχέσεις (ωράριο κ.λπ.), μισθολόγιο και επικουρικές συντάξεις, αλλά και το περιεχόμενο των αλλαγών που θα επιχειρηθούν με το «νέο» σχολείο.  Έκδοση και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, περιοδείες στα σχολεία, συνεδριάσεις όλων των  συλλόγων διδασκόντων με θέμα την ενημέρωση από την ΟΛΜΕ και  συζήτηση πάνω στην εισήγηση του ΔΣ προς τις ΓΣ.
  2. 3.      Συγκρότηση και ανάπτυξη με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ δικτύων αλληλεγγύης για τη στήριξη των μαθητών μας, με οργάνωση μαθημάτων πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε εθελοντική βάση αλλά και ευρύτερα στήριξη των θυμάτων της οικονομικής κρίσης και των κατεδαφιστικών πολιτικών κυβέρνησης, Τρόικας και ΣΕΒ, με τη στήριξη σχετικών πρωτοβουλιών που αρχίζουν να αναπτύσσονται στις γειτονιές και στους δήμους.
  3. 4.      Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε ενεργά στα κινήματα που αναπτύσσονται ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ και στα διόδια. Αντιδρούμε μαζί με όλους τους πολίτες στην πληρωμή των νέων χαρατσιών στο εισόδημά μας. Σε κάθε περίπτωση αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη και τον συντονισμό της δράσης σε όποιον τομέα εκδηλώνεται η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας. Στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες και στην υγεία. Η αλληλεγγύη, η επεξεργασία κοινών στόχων, η δημιουργία κοινών πλαισίων αναφοράς στα μεγάλα ζητήματα, η μάχη κατά των διακρίσεων σε βάρος της νέας γενιάς πρέπει να διαπερνούν  την καθημερινή μας δράση.
  4. 5.      Προσπάθεια για συντονισμό των ομοσπονδιών της παιδείας και των γονιών για κοινές κινητοποιήσεις. Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και ομοσπονδίες δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα για κοινό μέτωπο στήριξης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, κοιν. ασφάλιση). Ο συντονισμός να περιλαμβάνει και το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο των αντίστοιχων πρωτοβάθμιων συνδικάτων αλλά και άλλων χώρων, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
  5. 6.      Συμμετέχουμε στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ.) στις 10 Φεβρουαρίου 2011 για την ανάδειξη του διεκδικητικού πλαισίου και με αιχμή τα προβλήματα στα Επικουρικά Ταμεία (πραγματοποίηση - την  ίδια ημέρα - συγκεντρώσεων για την προετοιμασία της απεργίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου κλπ.)
  6. 7.      48ωρη απεργιακή κινητοποίηση 22 - 23  Φλεβάρη μαζί με ΔΟΕ. Να υπάρξει προσπάθεια συμμετοχής και  άλλων ομοσπονδιών.
  7. 8.      Νέα ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ στις 4/3 για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Να δοθεί η δυνατότητα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για μικρή μετακίνηση της απεργίας σε περίπτωση που υπάρχουν έκτακτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: