Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Εκπαιδευτική νομοθεσία (δικαιώματα και υποχρεώσεις , καθήκοντα, υπηρεσιακές μεταβολές, πειθαρχικό δίκαιο, πειθαρχικά παραπτώματα,πειθαρχικές ποινές, πειθαρχικοί προιστάμενοι, διοικητικά δικαστήρια κλπ)


Ρεπορτάζ:esos.gr
Μία αξιόλογη έκδοση έκανε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου , η οποία περιλαμβάνει το σύνολο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευετεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δικαιώματα και υποχρεώσεις , καθήκοντα, υπηρεσιακές μεταβολές, πειθαρχικό δίκαιο, πειθαρχικά παραπτώματα,πειθαρχικές ποινές, πειθαρχικοί προιστάμενοι, διοικητικά δικαστήρια κλπ) .
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΝΕΤΕ   
ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο που πρεπει να γινει ειναι το εξης.
10 μερες πριν ορκιστει καποιος ως υπάλληλος του Δημοσίου, να παραλαμβανει ενα βιβλιαρακι που να περιγραφει λεπτομερως τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του δημοσιου υπαλληλου.
Αν απαιτειται καποια εξειδικευση σχετικα με τον φορεα στον οποιο θα εργαστει ο νεοδιοριστος, προφανως θα υπαρχει καταγραμμενη και αυτη.
Πριν ορκιστει ο νεος υποψηφιος δημοσιος υπαλληλος, να του υποβαλλονται 10 - 15 ερωτησεις ωστε να ελεγχεται η γνωση του και στον τομεα των δικαιωματων και στον τομεα των υποχρεωσεων.
Ετσι δεν θα δυσανασχετει οταν του αναθετουν κατι που ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του, ουτε θα τον τρομοκρατει ο καθε μαλακας προϊσταμενος του, γιατι θα γνωριζει τα δικαιωματα του.
Άλλωστε μπορει να διαφωνει με καποιον ορο που υπαρχει. Προφανως τοτε δεν διοριζεται.
Οχι οπως τωρα που γλειφουμε οποια κατουρημενη ποδια βρουμε μπροστα μας προκειμενου να διοριστουμε και μετα δεν μας αρεσει το Δημοσιο.
Βεβαια αυτα γινονται σε σοβαρα κρατη.
Στα υπολοιπα . . . ξερουμε απο πρωτο χερι τι συμβαινει.