Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το γερμανικό πρωτοσέλιδο


Κύριε διευθυντά:

Πήρα το θάρρος να σας στείλω το παρόν e-mail θέλοντας ευγενικά να σας ζητήσω να δημοσιεύσετε στο blog σας ένα άξιωσημείωτο άρθρο εάν είναι δυνατόν και θεωρείτε ότι είναι αντάξιο των προσδοκιών του ιστιολογίου σας . Σας αποστέλω λοιπόν σε ένα δεύτερο e-mail το άρθρο που βρήκα μετά από λεπτομερή αναζήτηση στο Internet καθώς και ένα άρθρο-σχολιασμό το οποίο έχω γράψει η ίδια πάνω στο θέμα το οποίο πραγματεύεται η φλέγουσα αυτή δημοσίευση. Με εκτίμηση η μαθήτια Αλεξίου Πηνελόπη


Επιστολή του Φ. Πετσάλνικου στον Γερμανό πρέσβη με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου

To πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Focus.Πρόσκληση για συνάντηση στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, απηύθυνε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος πρόκειται να παραδώσει στο Γερμανό πρέσβη όλα τα "προσβλητικά" για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου και θα διαμαρτυρηθεί για τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία "κάθε άλλο παρά αντικειμενικά χαρακτηρίζονται, ενώ συχνά βρίθουν ανακριβειών και ψευδών πληροφοριών".

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής απέστειλε επιστολή και στο γερμανικό περιοδικό Stern με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, "υπερβαίνει κάθε όριο". Απαντώντας ο κ. Πετσάλνικος προς τον συγγραφέα του άρθρου σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι είναι ανακριβές ότι από το 1981 οι Έλληνες μόνον εκταμίευαν και δαπανούν συνεχώς ενώ οι Γερμανοί χρηματοδοτούν μόνο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έλαβε 60 δισ. το 1990-2005 για την διαρθρωτική ανάπτυξη των περιοχών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Στο ίδιο άρθρο ο πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει τη διάσωση εκ μέρους των Γερμανών, των τραπεζών τους, ενώ ο κ. Πετσάλνικος αναρωτιέται "ποιος προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση" και προσθέτει: "Σίγουρα όχι εμείς οι Έλληνες".

Να σημειωθεί ότι το γερμανικό περιοδικό Focus κάνει λόγο για "απατεώνες στην ευρωοικογένεια" και έχει στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.








Μια απάντηση προς το γερμανικό αισχρότατο δημοσίευμα

Οι τίμιοι Γερμανοί φορολογούμενοι, οι άνθρωποι αυτοί που είχαν τους "ένδοξους" ναζιστές και αιμοφιλείς προγόνους, είναι αυτοί που άφησαν "κληρονομιά" στον κόσμο 50.000.000 νεκρούς, 5 φορές την Ελλάδα (!!!) και άλλες τόσες οικογένειες να θρηνούν τα αδικοχαμένα τους πρόσωπα.

Οι τίμιοι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι αυτοί που δεν έδωσαν ούτε 1 λεπτό του ευρώ αποζημίωση για τις τόσες καταστροφές που προκάλεσαν στη γη μας, για τον πόνο που έσπειραν στις ελληνικές οικογένειες.

Η siemens των "τίμιων" γερμανών φορολογουμένων είναι αυτή που λάδωσε μέχρι και τις πέτρες στην Ελλάδα και σε πολλές ακόμα χώρες όπως και ένας καταιγισμός από ανάλογες άλλες γερμανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες πρακτικές προκειμένου να κάνουν την δουλίτσα τους.

Είναι αυτοί λοιπόν , οι οποίοι μας αποκαλούν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και αυτοαποκαλούνται τίμιοι. Μιλάνε για ηθική όταν δεν γνωρίζουν ΚΑΝ ποιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε θέσει τον όρο αυτό, μιλάνε για ΕΥΡΩ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ όταν αυτοί κάποτε είχαν ξεκληρίσει ένα τρομερό νούμερο οικογενειών της Ευρώπης! Έχουν το θράσος λοιπόν να εξαπολύουν πυρά εναντίον μας όταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ




Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΛΕΞΙΟΥ


4 σχόλια:

ioanisnturos@sch.gr είπε...

ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗ ΝΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Πηνελόπη Αλεξίου είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε το δικαίωμα να εκφράσω δημόσια τη γνώμη μου. Το εκτιμώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

οσο αφορα τους πραγματκους απατεωνες...ειναι προφανες πως το σκανδαλο της siemens ειναι μια ωραιτατη γερμανοελληνικη συνεργασια....γιατι απατεωνας δεν ειναι μονον ο δωροδοκων αλλα και ο αποδεκτης της δωροκιας...!!Οπως επισης ειναι γνωστο πως οι ιδεολογικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και η εφαρμογή τους στην πράξη οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και στα στρατόπεδα εξόντωσης....οποτε ναι οι τοτε Γερμανοι ηταν Καθαρματα...ή για μενα θυματα καποιων καθαρματων που τους καθοδηγουσαν.
Κατ εμε και χωρις να ασκω καμια πολεμικη απεναντι σας δεν ειναι οτι καλυτερο να κολλαμε σε λαθη του παρελθοντος....πολλες θεωριες αλλωστε παρομοιαζουν τον Χιτλερ με τον δικο μας Μ.Αλεξανδρο....αλλα ακομα και αν δεν τις εστερνιζομαστε θα ηταν καλυτερα νομιζω να αφηναμε το παρελθον πισω...και ας κοιταξουμε το παρον μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου κορίτσι μου!
Κάνεις πολύ καλά που μεταθέτεις το βάρος των επιχειρημάτων σου στο σήμερα, γιατί για το σήμερα μιλάμε.
Αυτά περί πολεμικών αποζημιώσεων, δεν θα τα καταλάβουν οι Γερμανοί, είναι πολύ γαϊδούρια και πολύ σίγουροι ότι είναι 'the masters of universe'.
όπως και να'χει το πράγμα, όποιοι και να είναι δεν τους τιμά να προσβάλλουν ένα ολόκληρο έθνος και να προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τα ιερά και τα όσιά του, όπως είναι η ελληνική σημαία αλλά και η ελληνική ιστορία μέσω του αγάλματος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι αποποιούμαστε τις ευθύνες μας. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ρατσιστική αντιμετώπιση που βλέπουμε τελευταία.