Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Την έξοδο στον κ. Πανάρετο δείχνει το Μαξίμου

Ρεπορτάζ:esos.gr

Tην πολιτική στο υπ. Παιδείας την εφαρμόζει και την οριοθετεί η υπουργός Παιδείας Aννα Διαμαντοπούλου και δεν μπορεί να επικαλείται κανείς τον Πρωθυπουργό για προσωπικές του σκέψεις.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής , εντείνοντας τις φήμες ότι ο υφ. Παιδείας βρίσκεται υπό παραίτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσατε να μας αποσαφηνίσετε λίγο τα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και αν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της υπουργού και του κ. Πανάρετου σε ζητήματα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο;



ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
Πρώτα απ` όλα, να πούμε ότι στο υπουργείο Παιδείας γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά. Μια δουλειά που έχει να κάνει με το νέο σχολείο, με το νέο πανεπιστήμιο. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται μια πολύ σοβαρή επεξεργασία όλων των εκπαιδευτικών θεμάτων. Γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει απλώς να διαχειριστούμε την Παιδεία, την οποία θεωρούμε το μεγαλύτερο πλούτο που μπορεί να έχει μια χώρα. Εμάς, μας ενδιαφέρει να δώσουμε ένα διαφορετικό σχολείο με διαφορετική εκπαίδευση και αυτό θα κάνουμε στο τέλος. Από εκεί και πέρα, αυτό που γράφθηκε στο blog του κ. Πανάρετου -προφανώς εκεί αναφέρεστε- είναι προσωπικές του ιδέες. Είναι γνωστό ότι την πολιτική σε ένα υπουργείο, την εφαρμόζει, την οριοθετεί και είναι υπεύθυνος ο εκάστοτε υπουργός, στην προκειμένη περίπτωση η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Σε αυτό το blog, έτσι όπως γράφθηκε, σαφώς και δεν αποτυπώνονται οι σκέψεις της κ. υπουργού, καθώς και του Πρωθυπουργού τον οποίο δεν μπορεί να επικαλείται κανείς.

O κ. Πανάρετος στον flash

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (υφυπουργός Παιδείας)

Για Παπανδρέου

Το δικό μου το κείμενο λέει, μέρος των σκέψεων που παραθέτω ήταν στη βάση της πρότασης για την αναθεώρηση του συντάγματος το ’95.

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ : Υπονοείτε ότι είναι σύμφωνος ο πρωθυπουργός

Όχι, δεν υπονοώ αυτό. Υπονοώ, το λέω ευθέως, ότι αυτή δεν είναι μία πρόταση όπως την παρουσιάζουν πολλοί σήμερα, ότι πήγε ο Πανάρετος στην Καλιφόρνια και γύρισε και ήρθε με ιδέες. Είναι μία πρόταση για την οποία είχε γίνει επεξεργασία και πολύ σημαντική επεξεργασία στο παρελθόν και τα όποια νεότερα στοιχεία αφορούν την όποια εμπειρία πήρα εγώ για την εξέλιξη που έχει.

Για Διαμαντοπούλου

Η αποτύπωση μιας θέσης ενός υπουργού ή υφυπουργού ο οποίος έχει μια αρμοδιότητα και διατυπώνει μια θέση πιστεύω και το πιστεύω έντονα, ότι είναι προτιμότερο να έχει όνομα και επώνυμο ώστε αυτός που τη διατυπώνει να έχει και την ευθύνη της άποψής του.

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ : Σωστά. Τώρα να σας κάνω και τη δύσκολη ερώτηση; Αυτή τη σκέψη σας την έχετε επικοινωνήσει πριν τη δημοσιοποιήσετε, με την υπουργό Παιδείας ή με τον πρωθυπουργό;

Κι εδώ είδα ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται πράγματα δεν είναι ακριβής και αυτό μάλλον ενισχύει την άποψή μου ότι το να έχει κανείς γράψει ένα κείμενο με όνομα και επώνυμο είναι προτιμότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: