Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για την εκλογή της Περιφερειακής Διευθύντριας Ηπείρου κα Νόκα Φιλιώ

Η ανάθεση των καθηκόντων της Περιφερειακής Διευθύντριας Ηπείρου στην κα Νόκα Φιλιώ, συνοδεύτηκε από μια έντονη διαμάχη μεταξύ των στελεχών της ΠΑΣΚ για το αν και κατά πόσο ήταν αξιοκρατική η συγκεκριμένη επιλογή σε σχέση με κάποια άλλα στελέχη της ΠΑΣΚ για τα οποία υπήρχε η εκτίμηση ότι διέθεταν περισσότερα προσόντα.
Η ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να μπει στον πειρασμό να σχολιάσει τη διαμάχη αυτή κι ούτε να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης.
Η κα Νόκα, ως πρώην αιρετός σύμβουλος του ΠΥΣΔΕ και πρώην Διευθύντρια ενός σχολείου με ιδιαιτερότητες, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει την εμπειρία αλλά και την γνώση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και ως εκ τούτου θα πορευθεί με ευαισθησία
και ανοιχτούς ορίζοντες μακριά από λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές διαχωρισμών, αποκλεισμών και μεροληψίας.
Η παιδεία που νοσεί βαθιά, απαιτεί τομές και άρα συναίνεση και δεν αντέχει τέτοιου είδους μικρότητες που τελικά λειτουργούν ως τροχοπέδη στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμισή της.
Η ΔΑΚΕ ως υπεύθυνη παράταξη περιμένει να κρίνει τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια από το έργο της, τη συμπεριφορά της, τις προτάσεις της τα όποια λάθη και παραλήψεις της και όχι από τις πολιτικές της πεποιθήσεις.
Με το πνεύμα αυτό θέλουμε να της ευχηθούμε επιτυχία στο έργο της και να τη βεβαιώσουμε ότι θα στηρίξουμε τις όποιες επιλογές της όταν κινούνται στην παραπάνω θετική κατεύθυνση, αλλά θα είμαστε σκληροί στην κριτική μας όταν παρατηρήσουμε εκτροπές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ ΔΑΚΗΤΕΣ. ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ Η ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΝΑΣΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΝΗΡΗ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ. ΑΛΛΟΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα 1ο:
Δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη στην ανακοίνωση.
Άρα στη ΔΑΚΕ, έχουν κάποιον (όχι πολλούς απ' ότι γνωρίζω) που ξέρει τουλάχιστον ορθογραφία.
Συμπέρασμα 2ο:
Ο σχολιαστής δεν ξέρει ούτε ορθογραφία. Άρα δεν είναι φιλόλογος. (Αλλοίμονο αν είναι)
Επίσης δεν πρέπει να είναι ούτε γυμναστής. Αν ήταν, θα το θεωρούσε καύχημα που οι γυμναστές κατέλαβαν τα "ύπατα αξιώματα" του χώρου της παιδείας.
Βέβαια ξέχασε τους τσελεμεντέδες - γιατί έχουμε κι απ' αυτά τα φρούτα σε ψηλές θέσεις.

Καημένη Παιδεία ...
Τι σου ήταν γραφτό να πάθεις...
Μπορεί η κομματικοποίηση να κάνει παντού ζημιά αλλά στην Παιδεία είναι καταστροφική.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι η ΔΑΚΕ έκανε "ρόμπα" την ΠΑΣΚ που δεν τόλμησε τόσο καιρό να στηρίξει την κα Ζαράχη. Μιλάμε για τέτοιο ενδοΠΑΣΟΚικί ξεκατίνιασμα.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος φίλε 10:22 π.μ.
Η ουσία ειναι ότι η Παιδεία δεν έχει καμμιά σχέση με τη ΔΑΚΕ & την ΠΑΣΚ ακριβώς γιατί η ΔΑΚΕ & η ΠΑΣΚ δεν έχουν καμμιά σχέση ούτε με την παιδεία, ούτε με την κουλτούρα, ούτε με τον πολιτισμό.
Εκτός αν δεχθούμε ότι και ο μη πολιτισμός ειναι μια μορφή πολιτισμού.
Όλοι αυτοί βρέθηκαν από σύμπτωση στο χωρο της Παιδείας και γράφτηκαν σε ένα μεγάλο κόμμα, όχι για να προσφέρουν αλλά για να διεκδικήσουν για πάρτη τους.
Και όταν το κόμμα τους είναι στην εξουσία καταλαμβάνουν καλοπληρωμενες θέσεις αργομισθίας, ενώ όταν το κόμμα τους είναι στην αντιπολίτευση το παίζουν διωκόμενοι, αδικημένοι και θύματα.
Πόσες φορές πρέπει να το δεις το έργο για να το καταλάβεις;