Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης: Επιλέγησαν οι αρεστοί!



Περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης: Επιλέγησαν οι αρεστοί!
Η Υπουργός Παιδείας διαψεύδει τον Πρωθυπουργό


Ιωάννης Α Αναγνώστου
Διδάκτωρ Ιστορίας
Σχολικός Σύμβουλος

Στα αυτιά των Ελλήνων θα ηχεί για πολύ καιρό το σύνθημα και η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού της χώρας: θα επιλέγονται οι άριστοι και ΟΧΙ οι αρεστοί. Δυστυχώς «πριν αλέκτορα φωνήσαι» η υπουργός παιδείας διέψευσε τον πρωθυπουργό. Και είναι τελικά φυσικό επόμενο, γιατί στις απροσανατόλιστες ιδεολογικά κοινωνίες δεν υπάρχουν σταθερά κοινωνικά υπόβαθρα που δίνουν τη δυνατότητα επικράτησης των άριστων και όχι των αρεστών. Ο ιδεολογικός αχταρμάς και αποπροσανατολισμός σκλαβώνει τις κοινωνικές δυνάμεις και ως εκ τούτου δεν απομονώνει αντιλήψεις, τακτικές και πρακτικές προκρούστειας εξουσίας.

Θα αναφέρω δύο εν συντομία παραδείγματα τα οποία αποκαλύπτουν περίτρανα ότι οι άριστοι, δυστυχώς, δεν μπορούν και δεν πρέπει (sic) σε τέτοιες κοινωνίες και ειδικότερα της εκπαίδευσης να έχουν λόγο, πολύ δε περισσότερο και θέση ευθύνης:

1.         Πρώτο μέλημα της κ. υπουργού Παιδείας είναι κάποια σημεία που αφορούν προσλήψεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, στελέχωση εκπαίδευσης, όλα δηλαδή εκείνα τα οποία ενισχύουν τις πελατειακές σχέσεις που στην προκρούστεια εξουσία διεκπεραιώνουν μόνο οι αρεστοί (ες).

2.         Και το καπάκι στον τέντζερη: Επιλογή Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης : Επιλέγησαν, ως φυσικό επακόλουθο του (2), οι αρεστοί (ες) της κ. υπουργού Παιδείας.

Κ. Υπουργέ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Καλά κάνατε που επιλέξατε, τους αρεστούς (ες) σας. Εκ του αποτελέσματος όμως κρίνοντας, σας ρωτάω: Γιατί μας υποβάλατε σε μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων, χωρίς καν να τις αξιολογήσετε, ρίχνοντάς τες όλες μα όλες στο καλάθι των αχρήστων; Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό αποτελεί προσβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί εξευτελίζει, τσαλακώνει την αξιοπρέπεια και τσαλαπατά τα επιστημονικά και διοικητικά μας προσόντα, τα οποία για να τα αποκτήσουμε, αφιερώσαμε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας, την οικογένειά μας, προκειμένου να γίνουμε περισσότερο ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί στο λειτούργημά μας, όταν οι αρεστοί σας απέφευγαν τη σχολική τάξη όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Θλίβομαι ειλικρινά!

Θλίβομαι, γιατί στην Περιφέρειά μου την Ήπειρο υπήρχαν αξιόλογοι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί που είχαν υποβάλλει αίτηση για Περιφερειακοί διευθυντές και τους στείλατε, με την επιλογή που κάνατε, στο πυρ το εξώτερον… Επιλέξατε την αρεστή σας και ΟΧΙ μία ή έναν από τους άριστους. Αν ανασυρθούν από τον κάλαθο των αχρήστων οι αιτήσεις και δουν το φως της δημοσιότητας, θα διαπιστώσει αμέσως και ο πλέον κακόπιστος του λόγου μου το αληθές.


Κ Υπουργέ!
Το γνωρίζετε, αλλά θα το πω: Η παιδεία και ειδικότερα η εκπαίδευσή μας δεν μπορεί να είναι ο Δούρειος ίππος, ούτε η κερκόπορτα των «ισχυρών», των παρατρεχάμενων αυλικών, των ημετέρων, οι οποίοι στην κυριολεξία καταδυναστεύουν τις τροίες, ακινητοποιούν την εκπαιδευτική δράση και απονευρώνουν τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής από την αδράνεια κοινής συμμετοχής σε προβολή και επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων, συζητήσεων, προτάσεων και ιδεών. Η εκπαίδευσή μας σήμερα έχει ανάγκη επιτακτική μιας ριζοσπαστικής, δομικής μεταρρύθμισης με ιδεολογικούς προσανατολισμούς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην κοινωνία της εκπαίδευσης υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά, ηθικά και πνευματικά ερείσματα έτοιμα και ικανά να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια.
Δυστυχώς, πάλι, με την επιλογή των αρεστών σας, επιβεβαιώσατε τη λαϊκή ρήση ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Δε φαίνεται να έχετε διάθεση να ανακαλύψετε αυτά τα ερείσματα οδηγώντας τα έτσι στην αδράνεια και την πρόωρη συνταξιοδότηση… Κατά τα φαινόμενα μας οδηγείτε σε καταστάσεις που δεν υπάρχουν αξίες, αρχές και μέτρα. Διαμορφώσατε με τις επιλογές σας συνθήκες συλλογικής παραλυσίας, όπου οι προκρούστηδες της δύναμης κανονίζουν τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν να είμαστε όλοι εμείς και τόσο άχρηστοι ώστε να μην αποδίδουμε. Ξέρετε ότι οι Λουδοβίκοι έντυναν τους Ουγενότους πουλιά και τους άφηναν από τα κλουβιά τους να σωθούν, την ίδια στιγμή που τους σημάδευαν εκατοντάδες τουφέκια σε χώρο κλειστό χωρίς δυνατότητα διαφυγής.
Σ αυτό το πολιτικάντικο «παιχνίδι» των προκρούστειων διαστάσεων, των Λουδοβίκων και των Ουγενότων η εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι διατεθειμένη να παίξει.  
Γιάννης Αναγνώστου
Δρ. Ιστορίας – Σχολ. Σύμβουλος
  ΥΓ.    1. Υπέβαλα αίτηση γιατί ήθελα να διαπιστώσω αν ισχύει για την υπουργό η διαβεβαίωση του   πρωθυπουργού.
           2. Το ζήτημα της επιλογής δεν είναι προσωπικό. Είναι καθαρά πολιτικό όπως πολιτικό είναι και το θέμα της παιδείας. Προκαλώ την κ. υπουργό να ανασύρει από τον κάλαθο των αχρήστων το βιογραφικό της καταξιωμένης στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, προϊσταμένης επί 8 συνεχή χρόνια επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Ηπείρου, της κ. Ράπτη Μαρίας και να το αντιπαραθέσει με το αντίστοιχο της αρεστής επιλογής της για την Ήπειρο.
            3. Αιδώς Αργείοι…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε ντρέπεσαι ρε Αναγνώστου; Είσαι ένας γλοιώδης συκοφάντης που ντρέπεσαι να μιλήσεις για λογαριασμό σου και κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια και την αίτηση της Μαρίας Ράπτη.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η

<< ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ>>.

Ανώνυμος είπε...

Η Δανεία του Νότου, καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΑΠΕΦΕΥΓΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΧΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ.
ΦΙΛΕ, Η ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ , ΟΙ ΣΟΣΙΑ...ΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΞΕΦΤΗΛΗΣΑΝ!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΗΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ... ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ...ΜΑΘΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ!!!!
ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΕΝΑΣ ΑΦΕΛΗΣ ....ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το blog σας .

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr