Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

.... ό,τι μαθαίνουμε χρήσιμο είναι.




Δηλώστε συμμετοχή στην επιμόρφωση Β επιπέδου μέχρι τέλος Γενάρη 2010,


Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα προγράμματα επιμόρφωσης β΄ επιπέδου για εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70, τα οποία αφορούν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ, στη διδασκαλία του γνωστικού τους αντικειμένου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων κλάδων, οι οποίοι έχουν πιστοποίηση Α επιπέδου, και προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους διδάσκουν στην Ψηφιακή Α΄ τάξη Γυμνασίου.
Η διάρκεια κάθε προγράμματος επιμόρφωσης είναι 96 ώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου, σε δύο τρίωρες επιμορφωτικές συνεδρίες ανά εβδομάδα.
Για την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο (ΦΕΒ 2010 – ΙΟΥΝ 2010) τα «καθαρώς» επιμορφωτικά μαθήματα διαρκούν περίπου έξι εβδομάδες (δύο τρίωρα κάθε εβδομάδα). Στη συνέχεια προβλέπεται καθοδήγηση – υποστήριξη των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών από τους επιμορφωτές σε συναντήσεις στα ΚΣΕ σε εβδομαδιαία βάση.
Στις έξι πρώτες εβδομάδες: Δύο τρίωρες συνεδρίες ανά εβδομάδα (36 ώρες επιμόρφωση) από 8 Φεβ 2010 μέχρι 21 ΜΑΡ 2010.
Στις έξι επόμενες εβδομάδες: Μία τρίωρη επιμορφωτική συνεδρία και μία υποστηρικτική συνάντηση σχετικά με την εφαρμογή στην τάξη, ανά εβδομάδα (20 με 21 ώρες) από 22 ΜΑΡ 2010 μέχρι 14 Μαϊου 2010 εκτός των διακοπών του Πάσχα.
Στις επόμενες επτά εβδομάδες: Δύο τρίωρες επιμορφωτικές συνεδρίες ανά εβδομάδα (42 ώρες) από 17 Μάη μέχρι 30 ΙΟΥΝ 2010.

Η επιμόρφωση συμπληρώνεται στις ενδιάμεσες έξι εβδομάδες με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς (18 ώρες από τις 96) ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.
......................................................
Από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου,
οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του έργου και με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο α΄ επίπεδο, να ενημερωθούν για τα προγράμματα της

ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στο/στα ΚΣΕ (Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης) της περιοχής τους και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)
...................................................................
Παρακολούθησα την επιμόρφωση Β επιπέδου στο ξεκίνημα της από τον Μάη 2008 μέχρι τον Ιούνιο 2008 στο ΚΣΕ του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων με επιμορφωτές τον Στέργιο Ναστόπουλο και τον Μήτσο Κοντοσάκκο.
Περίμενα να βρώ συναδέλφους με λίγα χρόνια υπηρεσίας, που να έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες διδασκαλίας – μάθησης μέσω των Η.Υ. στα επόμενα χρόνια τους στις σχολικές αίθουσες. Εν τούτοις η συντριπτική πλειοψηφία των «συμμαθητών» είχε γύρω στα 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, εγώ γύρω στα 30.
Η παρέα των επιμορφούμενων (η Μαρία, η Σπυριδούλα, ο Άρης, ο Μίλτος, ο Κώστας, ο Τάκης, ο Ζήσης, ο Βασίλης, ο Χαρίλαος, ο Μιχάλης - με τη σειρά που καθόμασταν στον κύκλο των υπολογιστών από δεξιά) δέθηκε καλά - γνωστοί εξάλλου χρόνια - με τα αστεία μας, πλησίαζε καλοκαίρι, και την προσπάθεια να δουλέψουν τα προγράμματα στους υπολογιστές που ενίοτε κολλούσαν ή δεν έτρεχαν γρήγορα.
Το πρόγραμμα τότε ήταν εξαντλητικά βαρύ, ένα πεντάωρο νομίζω κάθε μέρα, τα χρονικά περιθώρια ασφυκτικά να εξασκηθείς στα τόσα προγράμματα και λογισμικά.
Βλέπω τώρα ότι η επιμόρφωση γίνεται σε δυο τρίωρα ανά εβδομάδα και διαρκεί περισσότερο, ώστε να εξασκούνται οι επιμορφούμενοι από μάθημα σε μάθημα.
Ελπίζω ακόμη να ασχοληθούν με συγκεκριμένα λογισμικά που θεωρούνται τα καλύτερα ως προς τα αποτελέσματά τους και την απλότητα στη χρήση τους.
Οι επιμορφωτές, γνωστοί και φίλοι από παλιά, να πασχίζουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι τούτο, έτσι τάλλο, πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι φαινόταν πολύπλοκο.
Πλούσιο το υλικό και αρκετά τα λογισμικά που δόθηκαν για όλα τα μαθήματα των φυσικών επιστημών...........................................................
ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ 
ΜΙΚΡΟ ΚΕΛΑΡΙ και στη Δ/νση :

http://mikrokellari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: