Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το ΚΑΛΕΝΤΖΙ Ιωαννίνων κρατάει wifi… ομπρέλα


ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Τι κάνουν άνθρωποι καθισμένοι έξω από το ιατρείο του Καλεντζίου και το δημαρχείο;
Μα φυσικά, μπαίνουν στο ίντερνετ από το ασύρματο δίκτυο που έχει εγκατασταθεί στο περιφερειακό ιατρείο Καλεντζίου, το οποίο έχει εμβέλεια 70 μέτρων και «πιάνει» τα κτίρια του ιατρείου και του δημαρχείου. Είναι μάλιστα ελεύθερο και όποιος διαθέτει φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή παλάμης (και μερικά κινητά που κυκλοφορούν τελευταία) μπορεί να πλοηγηθεί στο ίντερνετ. Το «iatreio hot-spot» όπως θα το βρείτε να εμφανίζεται στο «μηχανάκι» σας, «πατάει» επάνω σε ευρυζωνική γραμμή που μισθώνει ο γιατρός του περιφερειακού ιατρείου, επιμελητής Επαμεινώνδας Αγγέλης που πήρε την πρωτοβουλία να στήσει το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο. Τονίζει μάλιστα στον «Η.Α.» ότι η ανταπόκριση των πολιτών είναι ιδιαίτερα μεγάλη και το δίκτυο χρησιμοποιείται ήδη αρκετά. Συμπληρώνει ότι έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον και με τη στήριξη του δήμου Κατσανοχωρίων και της κοινότητας, το δίκτυο θα καλύψει σύντομα όλο το χωριό. «Επίσης μελετάται αυτή την χρονική περίοδο η κατασκευή ζεύξης κατευθυντήριας Καλέντζιου-Πλαισίων με σκοπό την κάλυψη και των Πλαισίων.
Δίκτυο με προδιαγραφές
Αν τελικά δεν επιτευχθεί η ζεύξη αυτή, θα δημιουργηθεί νέο ασύρματο δίκτυο εκ του ιατρείου και του κοινοτικού γραφείου Πλαισίων» αντίστοιχα με ό,τι έγινε στο Καλέντζι. Στα τεχνικά του δικτύου, «φοράει» τείχος προστασίας και είναι στημένο έτσι, ώστε να δίνει προτεραιότητα στις υπηρεσίες Voice over IP. Το «πιάνουν» δε όλα τα φάσματα των ασύρματων καρτών (a, b, g) ενώ σύντομα θα εκπέμπει και στο φάσμα n που χρησιμοποιούν οι καινούργιες κάρτες και εγκαταστάσεις δικτύου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουΐζ

Ποιος Διευθυντής Σχολείου στα Γιάννενα επέμενε (παρά την αντίθετη άποψη της Νομαρχίας) να λειτουργήσει τμήμα λέγοντας μάλιστα
"Αναλαμβάνω την ευθύνη";

Προφανώς τα παιδιά δεν συμμορφώθηκαν (και πολύ καλά έκαναν).
Πρότυπο υπευθυνότητας ο "τζες". Τι είδους "ευθύνη" μπορεί να αναλάβει κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις;
Ή νομίζει ότι μπορεί να διώξει τον ιό λέγοντας "ξουτ - ξουτ" όπως έδιωχνε τις κόττες από το μαγειριό στο χωριό του;

Ανώνυμος είπε...

Αν τον βρω τι κερδίζω