Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα απαντήσει η ΟΛΜΕ στην υπ. ΠαιδείαςΡεπορτάζ:esos.gr
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών , αντιδρώντας στις χθεσινές εξαγγελίες της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου .
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καθορίσει τη στάση του την Τρίτη, 17/11 δίνοντας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση , δυναμική απάντηση στις εξαγγελίες της Υπ. Παιδείας.

 Το ΔΣ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας κάλεσε τα ΜΜΕ για τις πρώτες ανακοινώσεις της που αφορούν στον εκπαιδευτικό χωρίς να ανακοινώσει προηγουμένως τις προθέσεις της στην ΟΛΜΕ.
2. Απουσιάζουν από τις ανακοινώσεις της μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, προτάσεις και λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα του δημόσιου σχολείου.
3. Επιχειρείται να στοχοποιηθεί ο εκπαιδευτικός για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης.
4. Η εξαγγελία για ένα νέο σύστημα διορισμών αποκλειστικά στηριγμένο στον ΑΣΕΠ δημιουργεί μια μεγάλη αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για πολλά χρόνια μαζεύουν προϋπηρεσία, ώρα την ώρα, εργαζόμενοι σε όλη της Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο ανατρέπονται βίαια, για μια ακόμη φορά, οι υπάρχουσες διαδικασίες και αντιμετωπίζεται ο εκπαιδευτικός ως «αναλώσιμο προϊόν». Αποτελεί πράξη ανάλογη της κατάργησης της επετηρίδας που έγινε από τον κ. Αρσένη το 1997 και θα φέρει ανάλογες μεγάλες αντιδράσεις.
5. Η μονιμοποίηση των αναπληρωτών - ωρομισθίων μέσα από τους πίνακες αποτελεί για την Ομοσπονδία αδιαπραγμάτευτο αίτημα.
6. Διατηρείται ο απαράδεκτος θεσμός του ωρομισθίου. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάργησή του, όπως και κάθε άλλης μορφής ελαστική εργασία.
7. Δεν είπε τίποτε η κ. Διαμαντοπούλου για τα αναγκαία μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού και του έργου του στην αρχική παιδαγωγική του κατάρτιση, στην καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης, στην μισθολογική, επιστημονική και εργασιακή του αναβάθμιση.
8. Όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς, στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, μοριοδότηση, κ.λπ.) η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει εδώ και χρόνια ένα πλαίσιο προτάσεων και απαιτούμε την υιοθέτησή του από το Υπουργείο Παιδείας.
9. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιείται ο εκπαιδευτικός. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε τις αποσπάσεις. Είναι οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας που θεσμοθέτησαν και θέριεψαν το πελατειακό σύστημα αποσπάσεων. Ο νόμος 2986/2002 καθιέρωσε, παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, τη λήψη των μορίων περιοχών διορισμού ακόμα και όταν αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί σε υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Δεν μπορεί να χρεώνεται στους εκπαιδευτικούς μια πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.
10. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τον μεγάλο αριθμό αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις διοικητικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν γίνει διορισμοί διοικητικών από το 1992.
11. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης - χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της αμφισβήτησης της μόνιμης εργασίας τους, που επιχειρείται με την εφαρμογή «εξετάσεων» στη διετία από το διορισμό τους. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καθορίσει τη στάση του στην επόμενη συνεδρίασή του την Τρίτη, 17/11 δίνοντας δυναμική απάντηση στις εξαγγελίες της Υπ. Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: