Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ξεκινάει απο την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ







H νέα εγκύκλιος της κ. Διαμαντοπούλου για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη



 Τη νέα εγκύκλιο για την Οργάνωση και λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σχολ. έτους 2009-2010, υπέγραψε σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία προβλέπει:

ΠΡΩΤΟΝ : Ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων της ΠΔΣ ορίζεται η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη κατά το σχολ. έτος 2009-2010, θα γίνουν από συμπληρωματικό πίνακα, ο οποίος θα συνταχθεί από τις Δ/σεις Δ.Ε.
Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα ακόλουθα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Οργάνωση και λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σχολ. έτους 2009-2010»
Σχετικά: Τα με υπ΄ αριθμ. πρωτ.
α. ΓΔ-1544/8-10-2009, «Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σχολικού έτους 2009-2010»
β. ΓΔ-1547/8-10-2009, «Διευκρινίσεις για το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σχολικού έτους 2009-2010»
γ. 113321/Γ7/4-9-2008, «Οργάνωση και λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης»
δ. 105716/ Γ7 / 2-9-2009, «Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σχολικού έτους 2009-2010»
Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στόχο έχει πρωτίστως την υποβοήθηση των μαθητών με βάση τις πραγματικές ανάγκες και με διαφανείς αντικειμενικές διαδικασίες. Λόγω του επείγοντος του θέματος αποφασίζουμε τη λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της (γ) σχετικής Υπουργικής Απόφασης και τις εξής διευκρινίσεις:

1. Ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων της ΠΔΣ ορίζεται η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009.

2. Οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη κατά το σχολ. έτος 2009-2010, θα γίνουν από συμπληρωματικό πίνακα, ο οποίος θα συνταχθεί από τις Δ/σεις Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους δυνάμει της (δ) σχετικής Υπουργικής Απόφασης και στον οποίο θα καταταχθούν οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής, με βάση το βαθμό του πτυχίου τους. Οι ανωτέρω πίνακες, αφού συνταχθούν ανά ειδικότητα θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο στη Δ/νση Δ.Ε. και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ-Τμήμα Ε΄ ΠΔΣ. Η ανάθεση των ωρών διδασκαλίας θα γίνεται μέχρι εξαντλήσεως του 10ώρου για αποκλειστική απασχόληση ωρομισθίου στην ΠΔΣ και σε οποιαδήποτε Δ/νση Δ.Ε. ή του 11ώρου συνολικά για απασχόληση ωρομισθίου στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης. Το σύνολο των ωρών διδασκαλίας δηλώνεται υπεύθυνα από τον προσληφθέντα σε κάθε Δ/νση Δ.Ε..

3. Εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά:
• Στην τήρηση των κριτηρίων για τη συγκρότηση τμημάτων ΠΔΣ (Κεφ. Δ΄- της εγκυκλίου 113321/Γ7/4-9-2008)
• Στην ανάρτηση, στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε σχολείου που εφαρμόζει την ΠΔΣ, κατάστασης με τα λειτουργούντα τμήματα ΠΔΣ στη σχολική μονάδα, το ωράριο λειτουργίας τους, το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων μαθητών σε κάθε ένα από αυτά, καθώς και το ονοματεπώνυμο των διδασκόντων καθηγητών. Στη συνέχεια θα ενημερώνεται ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για τη λειτουργία της ΠΔΣ.
• Στην κοινοποίηση της ανωτέρω κατάστασης στην οικεία Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τρέχοντος διδακτικού έτους και οποτεδήποτε υπάρχει τροποποίηση στη λειτουργία της ΠΔΣ κατά τη διάρκειά του.
Στη συνέχεια οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλουν ηλεκτρονικά συγκεντρωτική κατάσταση με τα ανωτέρω στοιχεία για όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, στη Δ/ση ΣΕΠΕΔ-Τμήμα Ε΄ ΠΔΣ.
• Στην κεντρική εποπτεία και στον έλεγχο του προγράμματος, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, από κλιμάκια, αποτελούμενα από το Δ/ντή ΣΕΠΕΔ, τον Προϊστάμενο και μέλη του προσωπικού του τμήματος ΠΔΣ της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ, που θα επισκέπτονται Δ/νσεις και Γραφεία Δ.Ε. , καθώς και σχολικές μονάδες που υλοποιούν την ΠΔΣ.


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

2 σχόλια:

Γιάννης Ντούρος Καθηγητής Φυσικός - τ. Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ηπείρου - τ. Δ/ντης 7oυ ΓΕ. Λ. Ιωαννίνων και απο 1/8/2017 έως 25/11/2020 Δ/ντης στο 9o ΓΕ. Λ. Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων είπε...

ΠΟΛΥ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ Η ΚΛΑΨΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ . ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ
ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥ΅ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΡΟΥΣ ΤΑΛΕΩ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!!

Miltos είπε...

Τελικά, όπως πάντα, στην Ελληνική Εκπαίδευση, οι προσπάθειες και οι δαπάνες ΜΕΓΑΛΕΣ, και το αποτέλεσμα στην άλλη άκρη της γραμμής (π.χ. στο μαθητή του τελευταίου θρανίου) δυσανάλογα μικρό.