Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Έλεγχος στις δαπάνες Άγγλων βουλευτών



Γράφει ο Ευθύλογος


Σύμφωνα με την Daily Telegraph, εφοριακοί ελέγχουν τα οικονομικά 27 μελών του κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί αν ήταν ειλικρινείς οι δηλώσεις για τις δαπάνες τους, ανακοίνωσε η υπηρεσία φορολογίας και τελωνείων. (HMRC)

Η Daily Telegraph αναφέρει ακόμη ότι οι έρευνες άρχισαν διότι υπάρχει η «ανησυχία» ότι οι βουλευτές οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα του κοινοβουλίου για την κάλυψη των δαπανών τους ενδέχεται να παραβίασαν το φορολογικό δίκαιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βουλευτές θα αποφύγουν την καταβολή φόρων (έως και 40%) για τις δαπάνες τους μόνο εάν σχετίζονται «εξ ολοκλήρου, κατ' ανάγκην και αποκλειστικά» με τα καθήκοντά τους. […]

Οι αποκαλύψεις για το ότι πολλοί βουλευτές διέθεσαν χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων για την αγορά διαφόρων απίθανων αγαθών προκάλεσε το κοινό αίσθημα, σε μια εποχή ακραίας λιτότητας για τους πολίτες εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν κλήθηκε να επιστρέψει 12.800 λίρες που ξόδεψε για καθαρίστριες, κηπουρούς και διακοσμητές.

Ο Μπράουν και ο ηγέτης των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσαν τους βουλευτές τους να επιστρέψουν όσα οφείλουν προειδοποιώντας τους ότι εάν δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες. […]

Σχόλιο:
Αισθάνομαι υπερήφανος ως Νεοέλληνας γιατί δεν ήταν μόνον οι Αρχαίοι Έλληνες που έδωσαν τα φώτα τους στην ανθρωπότητα.
Και σήμερα εξακολουθούμε να διδάσκουμε, αν όχι ολόκληρη την ανθρωπότητα, τουλάχιστον κάποιους από τους ταγούς της.
Φήμες ότι πέραν των άλλων διεκδικούμε και την πατρότητα του επαναστατικού συνθήματος
«ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!» δεν επιβεβαιώθηκαν.
Πάντως, όπως και να το κάνουμε, οι πρώτοι διδάξαντες είναι αλλιώς. Υπάρχει σαφής διαφορά επιπέδου στον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς.
Εμείς δεν θα καταδεχόμαστε ποτέ να στείλουμε εφοριακούς να ελέγξουν τους πατέρες του Έθνους.
Τους θεωρούμε υπεράνω υποψίας.
Γι αυτό και τους απαλλάσσουμε χωρίς να τους δικάσουμε!
Αλλά που να ξέρουν οι αφελείς βόρειοι την πατέντα του κλεισίματος της Βουλής!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: