Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αναζητώντας τους Νέους Γραμματείς και τα στελέχη

Αναρτήθηκε από kafeneio

«ΚΑΛΗ είναι η αξιοκρατία, αλλά πρέπει να βιαστούμε γιατί θα χάσουμε το τρένο» μονολογούσε προ ημερών υπουργός αποδίδοντας με αυτή τη φράση την ένταση που επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογέςη πιλοτική «ανοιχτή διαδικασία» για τη στελέχωση του κράτους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Κυβερνητικά στελέχη που έχουν αναλάβει την ευθύνη της «ανοιχτής διαδικασίας» βεβαιώνουν ότι οι πρώτες επιλογές για τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των υπουργείωνθα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Και αυτό γιατί εντός των ημερών ολοκληρώνεται η «κλειστή διαβούλευση», αποτελούμενη από τρία συγκεκριμένα στάδια, η οποία ακολουθεί την «ανοιχτή διαδικασία», που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.


Σε δίκοπο μαχαίρι εξελίχθηκε η «ανοιχτή διαδικασία» στελέχωσης του κράτους. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η διαδικασία κατάθεσης βιογραφικών μέσω Ιnternet αντιμετωπίστηκε από την κοινή γνώμη ως ένα τολμηρό βήμα για την κατάργηση του κομματισμού και τον διαχωρισμό του κόμματος από το κράτος.

Ωστόσο, όπως φροντίζουν να προσθέσουν, η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε σε μια διαδικασία η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να ........
οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων προσώπων που συνδυάζουν την επιστημονική επάρκεια, τη γνώση της διοίκησης και την άμεση προσαρμογή σε κρίσιμους πολιτικούς ρόλους.

Το αποτέλεσμα ήταν, ιδίως τις τελευταίες 10 ημέρες, να ασκούνται πιέσεις υπουργών προς ιθύνοντες του Μεγάρου Μαξίμου, ζητώντας τους να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο η παραπάνω εκκρεμότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υπουργός, συνειδητοποιώντας το διοικητικό χάος που είναι αναγκασμένος να διαχειρίζεται καθημερινά χωρίς ουδεμία βοήθεια, βρέθηκε προ ημερών στο παρά πέντε να ζητήσει να συνεννοηθεί με τον Πρωθυπουργό και να χρίσει Γενικό Γραμματέα στο υπουργείο του παρακάμπτοντας την «ανοιχτή διαδικασία». «Η κατάσταση του κράτους είναι τέτοια που περισσότερο από ανοιχτέςχρειαζόμαστε συνοπτικές διαδικασίες» λέει κυβερνητικό στέλεχος. ▅ Δύσκολη επιχείρηση
Μέσα σε αυτό το κλίμα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην «ανοιχτή διαδικασία» επιλογής των 88 Γραμματέων των υπουργείων και των περιφερειών, δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ.Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ν.Αθανασάκης και η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, επιχείρησαν να τετραγωνίσουν τον κύκλο.

Προσπάθησαν δηλαδή να ανακαλύψουν μερικά «πουλέν» μέσα στον ωκεανό των βιογραφικών, για να μην αποδειχθεί «κενό γράμμα» το κυβερνητικό «άνοιγμα στην κοινωνία» και παράλληλα φρόντισαν να επιλέξουν «έμπειρα χέρια» που θα «σηκώσουν τα μανίκια» από την πρώτη ημέρα.

Ο ρομαντισμός της «ανοιχτής διαδικασίας» ήλθε επανειλημμένα σε σύγκρουση με τον ρεαλισμό των υπουργών, που επέμεναν να διαμηνύουν ότι «για να γίνει δουλειά» πρέπει στις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων να τοποθετηθούν πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκαν αποτελεσματικά στα χρόνια της αντιπολίτευσης. Πέταξαν λοιπόν το μπαλάκι στο Μαξίμου ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να τοποθετηθούν εκείνοι τους οποίους εμπιστεύονται για τις γνώσεις, το έργο και τον χαρακτήρα τους.

Μεταξύ άλλων, ακούγονται τα ονόματα των κκ. Ι. Κουσουλάκου, Ηλ. Μπεριάτου, Κ. Μαθιουδάκη, Ανδ. Λουκάτου και Αχ. Μητσού, που έχουν δραστηριοποιηθεί στο πεδίο των υποδομών, της ανάπτυξης, της ενέργειας, των κκ. Α. Ανδρεόπουλου, Δ.Χαλκιώτη και Κ.Σιμωτά που έχουν συνεργαστεί στον τομέα Παιδείας του ΠαΣοΚ, του κ. Ι. Μυλόπουλου και της κυρίας Ρόζας Βρεττού με ειδίκευση στα αγροτικά και στα θέματα κοινωνίας της πληροφορίας αντιστοίχως.

▅ Ο τρίτος δρόμος
Πώς όμως θα τοποθετηθούν έστω και λίγοι «προεπιλεγμένοι Γραμματείς», χωρίς να εκτεθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί ότι οι Γραμματείς θα επιλεγούν μέσα από την «ανοιχτή διαδικασία»; Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι χρειάστηκε να ανακαλυφθεί ένας «τρίτος δρόμος» προς την αξιοκρατία: κάποιοι από τους υπουργούς παρακάλεσαν τα πρόσωπα με τα οποία επιθυμούν να περάσουν μαζί τα δύσκολα χρόνια της εξουσίας να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους και να συμμετάσχουν στην «ανοιχτή διαδικασία» προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα. Αυτό έγινε σε αρκετές περιπτώσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς προβλέπεται ότι θα εγκατασταθούν τελικά στα υπουργικά γραφεία περνώντας μέσα από το στενό παράθυρο της «ανοιχτής διαδικασίας».

Συγκεκριμένα, η υπό τον κ. Παμπούκη ομάδα μετά το τέλος της «ανοιχτής διαδικασίας» θα επιβλέψει την «κλειστή διαβούλευση», η οποία έχει τρία στάδια: πρώτον, το Μαξίμου έστειλε την Παρασκευή σε όλα τα υπουργεία έναν κατάλογο με 2.000 ονόματα «κατάλληλων» για Γραμματείς και μια μικρή λίστα τριών ή τεσσάρων «καταλληλότερων» για κάθε θέση Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα.

Δεύτερον, κάθε υπουργός θα προχωρήσει από αύριο σε συνεντεύξεις με τον καθένα από τη μικρή λίστα (και ίσως και με κάποιον τυχερό από τους 2.000) και στη συνέχεια θα επιστρέψει τη λίστα στο Μαξίμου με ένα όνομα κυκλωμένο.

Τρίτον, το Μαξίμου θα προχωρήσει στην τελική επιλογή, η οποία θεωρητικά μπορεί να είναι διαφορετική από την υπουργική επιλογή. Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο κ. Παμπούκης έπειτα από διαβούλευση με τους υπολοίπους και ασφαλώς με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ορισμένοι υπουργοί διαμηνύουν ότι θα «κλείσουν το θέμα» σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

▅ Τα επτά κριτήρια
Τα άτυπα κριτήρια επιλογής των προσώπων σύμφωναμε ασφαλείς πηγές ήταν επτά: Πρώτον, να έχουν τεχνοκρατική εμπειρία, στο κράτος ή στον ιδιωτικό τομέα, δεύτερον, να γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο για το οποίο προορίζονται, τρίτον, να γνωρίζουν την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει το κόμμα και τους συσχετισμούς δυνάμεων στην κοινωνία και στους φορείς, τέταρτον, να έχουν σημαντικές σπουδές, πέμπτον, να είναι νέοι, έκτον, να μπορούν να συνεργαστούν καλά με τους προϊσταμένους τους, και έβδομον, να θεωρούνται ακέραιοι και να διαθέτουν το ηθικό σθένος ώστε να αντέξουν στον πειρασμό να μεταμορφωθούν από Γραμματείς σε Φαρισαίους. Την Παρασκευή είχε ήδη «κλείσει» μονοψήφιος αριθμός Γραμματέων και αναμένονται οι υπόλοιποι εντός των ημερών.

▅ «Δεν είμαστε ΑΣΕΠ»
Για να αντιμετωπιστεί εκ των προτέρων οποιαδήποτε ασυνέχεια μεταξύ διακηρύξεων και αποφάσεων, ήδη από την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής επισήμανε αφενός ότι η κυβέρνηση διατηρεί την ευχέρεια να επιλέξει πρόσωπα εκτός διαδικασίας και αφετέρου ότι η επιλογή των καλύτερων από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διαδικασία μπορεί να γίνει με πολιτικά κριτήρια.

«Δεν είμαστε ΑΣΕΠ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, δήλωση που έγινε συνειδητά καθώς σε μία από τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράστηκε ο φόβος μήπως μετά τις τελικές επιλογές ακολουθήσει χιονοστιβάδα προσφυγών εκείνων που ενδεχομένως κρίνουν ότι αδικήθηκαν.

Επισημαίνεται ότι για τις 88 θέσεις κατέθεσαν βιογραφικό 23.000

ενδιαφερόμενοι, κυρίως νέοι οι περισσότεροι, μεταξύ 20 και 30 ετών, άλλοι απόφοιτοι μεγάλων ξένων πανεπιστημίων, και άλλοι απόφοιτοι εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, οι περισσότεροι με κοινά χαρακτηριστικά την παγίδευση στον βάλτο της ανεργίας και τον άπλετο χρόνο για την αποστολή βιογραφικών παντού «κι ό,τι κάτσει»... Οι μνηστήρες των ΔΕΚΟ
Oι μνηστήρες των ΔΕΚΟ μπορούν να περιμένουν. Ανάλογη υπομονή δεν χρειάζεται να δείξουν όσοι πολιορκούν νευραλγικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) όπως π.χ. τα νοσοκομεία. Οι διοικήσεις τους προγραμματίζεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων δέκα ημερών. Η στελέχωση για τα χιλιάδες άλλα ΝΠΔΔ θα γίνει μέσω μιας δεύτερης «ανοιχτής διαδικασίας», η οποία θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την αξιολόγηση της τρέχοντος «πιλοτικού προγράμματος» για τους Γενικούς Γραμματείς.

Για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ οι επιλογές θα γίνουν με «κλειστή διαβούλευση» καθώς οι εποπτεύοντες υπουργοί θέλουν να έχουν λόγο στην επιλογή των διοικήσεων, οι ισχυροί υπουργοί είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν την επιρροή τους υπέρ προστατευομένων τους, ενώ ο κατάλογος των ενδιαφερομένων με πραγματικά προσόντα δεν είναι μεγάλος. Δεν είναι πολλοί οι νέοι και ικανοί, οι οποίοι θα εγκατέλειπαν καλοπληρωμένες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα .

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε πρόσφατα στα golden boys των ΔΕΚΟ με τις μεγάλες αμοιβές, οι οποίες όμως, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, δεν είναι εξωπραγματικές. Το τσεκούρι λοιπόν που προεξοφλείται ότι θα πέσει στις αμοιβές έχει κόψει την όρεξη για ρίσκα στους περισσότερους ικανούς της αγοράς, πλην των λίγων εκείνων που έχουν θέσει στόχο την κατάκτηση των μεγάλων δουκάτων, όπως είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ
Αναρτήθηκε από kafeneio
3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
καταπλκτικες οι επιλογες στο χωρο της παιδειας, τι ειχε κανει ως ειδικος γραμμαεας ο χαλκιωτης , ενα μαστερ εχει και εγινε κατ εξαιρεση μελος δεπ στο εαπ και επιπλεον αποτυχων βουλευτης κατ εξακολουθηση είναι !!!!!!!1

συνεχεια της περιπτωσσης του γγ δικαιοσυνης , εκτος και αν οι αναρτησεις ειναι καθοδηγουμενες για να πιεσουν καταστάσεις

αλλωστε ο παραπανω κυριος ετρεχε πισω απο την πολιτικη ηγεσία την πρωτη μερα μετα την ορκομωσια και οπου βρεθει και οπου σταθει αναφερει τον εαυτο του ως τον επικρατεστερο, και δεν ήταν μονος ειχε και παρεα.


μηπως ολα ειναι μια κακογουστη φαρσα, μηπως
25 Οκτώβριος 2009 10:55 μμ

Ανώνυμος είπε...
Δεν εχουμεπεριθωρια ανοχης, στα διαπλεκομενα
Καντε σωστα διορισμους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, γιατι κουραστηκαμε κι αλλο δεν παει ,καλος λαος οχι ηλιθιος.
26 Οκτώβριος 2009 3:35 πμ

Ανώνυμος είπε...
ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΙΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ" ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΝΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ή ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ [ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ] ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΕ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΛΥΣΗ [ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΜΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ]

ΚΡΙΜΑ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΓ ΚΑΙ ΕΓ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΜΗ ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΗΘΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΟΙ ΔΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ [ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ]
ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ , ΑΝΘΡΑΚΑΣ , ΚΡΙΜΑ , ΚΡΙΜΑ , ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: