Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και ...blog


citypress-gr.blog:

"H Νέα Υπουργός Παιδείας βάζει τέλος στη δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη των μαθητών στα σχολεία."



"Πριν από λίγο έφτασε στα σχολεία απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ Διαμαντοπούλου με την οποία "Η υλοποίηση του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης προσωρινά αναστέλλεται "
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσθετη διδακτική στήριξη ήταν τα δωρεάν φροντιστήρια που γίνονταν στα σχολεία για τους οικονομικά αδύνατους μαθητές και όχι μόνο, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Προφανώς αν σταματήσουν τώρα, έστω και προσωρινά αυτά τα φροντιστήρια Οκτώβρη μήνα, οι μαθητές αναγκαστικά θα πάνε στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Ενα μέτρο που στήριξε πολλούς μαθητές και ξεκίνησε από το ΠαΣοΚ λέτε να τελειώσει επί ΠαΣοΚ;;

Περιμένουμε άμεσα τις εξηγήσεις της Υπουργού αλλιώς θα αναγκαστούμε να πούμε Αννα πολύ άσχημα ξεκίνησες....."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Αγαπητό citypress-gr.blog

Διαβάσαμε το κείμενο σας για το ζήτημα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα που προέκυψε με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη επισυνάπτοντας τη σημερινή δήλωση της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου που αποκαθιστά τα πράγματα και τονίζει τη συνέχιση του προγράμματος
Ευχαριστώ

Η δήλωση :

«Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ( ΠΔΣ ) θα ξεκινήσει άμεσα και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τα δημοσιεύματα, που έφεραν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη να διακόπτεται στα σχολεία.








2 σχόλια:

Γιάννης Ντούρος Καθηγητής Φυσικός - τ. Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ηπείρου - τ. Δ/ντης 7oυ ΓΕ. Λ. Ιωαννίνων και απο 1/8/2017 έως 25/11/2020 Δ/ντης στο 9o ΓΕ. Λ. Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΩΝ BLOG υπάρχουν ευτυχώς και καποιοι που ανέβασαν το θέμα απο χθες με σχόλια και οχι κλαψούρες!
Τόσα χρόνια ποθ λειτουργεί η ΠΔΣ ως ρουσφετολογικός ...ξεφτελισμός μούγκα ΛΕΒΕΝΤΕΣ .
ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ BLOG (8/9/09) κρίμα σας πρόλαβε

Stergios Nastopoulos είπε...

Γιάννη, έχεις δίκιο. ¨Ετσι λειτούργησε. Να βλέπεις τα παιδιά (τους ωρομίσθιους), να παλεύουν για μια ώρα. Φτάσαμε να "τρώμε" τα παιδιά μας! ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΔΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, για όλους του μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, και οργανικό τμήμα της σχολικής μονάδας, που θα μετράει η επιτυχής παρακολούθησή της στην ολική σχολική επίδοση, και δεν θεσμοθετηθεί η συνεργασία των διδασκόντων σ' αυτή με τους καθηγητές του σχολείου, μ' άλλα λόγια, την οργανική της ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα, δεν βλέπω προοπτική στο θεσμό. Αλλά, όπως ξέρεις, υπάρχουν και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εξ αρχής την υπονόμευσαν.