Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Στο υπόγειο του Εξεταστικού Κέντρου πιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσε ο Περιφ. Διευθυντής


Ρεπορτάζ:esos.gr
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας Γ. Σταματόπουλος την ημέρα της κατάργησης του Εξεταστικού Κέντρου ιδιωτικού σχολείου και μεταφοράς των υποψηφίων σε παρακείμενο Εξεταστικό ενώ είχε δηλώσει ότι έγινε για καθαρά τεχνικούς λόγους , γεγονός που αποκρύφτηκε από το υπ. Παιδείας, δέκα ημέρες μετά και αφού αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευση Πελοποννήσου, του υπ. Παιδείας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται ότι στο υπόγειο Εξεταστικού Κέντρου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν σχέση με τις εξετάσεις και υποστηρίζει ότι « από την έρευνα που έγινε δεν προέκυψε κανένα σημαντικό στοιχείο».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:
« Οι φήμες που κυκλοφόρησαν και αναφέρονται σε υποτιθέμενη διαρροή θεμάτων των Γενικών Εξετάσεων από Εξεταστικό Κέντρο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Δεν υπήρξε επιχείρηση διαρροής θεμάτων προς εξεταζόμενους σε κανένα Εξεταστικό Κέντρο της περιοχής.
Στις 18 Μαίου μετά την εκπομπή των θεμάτων κατά τη διάρκεια εξέτασης, επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Εξεταστικού Κέντρου η παρουσία εκπαιδευτικών σε υπόγειο χώρο γραφείων του σχολείου.
Αμέσως απομονώθηκαν στο χώρο και οι εξετάσεις των μαθητών ολοκληρώθηκαν .
Από την έρευνα που διεξάγεται μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κανένα σημαντικό στοιχείο πέραν του αναφερόμενου συμβάντος»

Τεχνικοί οι λόγοι της μεταφοράς
μαθητών σε άλλο Εξεταστικό Κέντρο
στη Καλαμάτα δήλωσε ο Διευθυντής



«Ο λόγος ήταν τεχνικός» είχε δηλώσει στους Καλαματιανούς δημοσιογράφους την ημέρα που οι φήμες φέρουν να έγινε απόπειρα διαρροής θεμάτων από το Εξεταστικό Κέντρο ιδιωτικού σχολείιου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος ο οποίος μάλιστα μίλησε στη συνέχεια και με λεπτομέρειες: «Η αλλαγή αυτή στα εξεταστικά κέντρα, είπε, συνέβη για τεχνικούς λόγους. Υπήρχε πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης, οπότε μεταφέραμε τους 13 μαθητές στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας για καλύτερα».
Ρωτήσαμε τον κ. Σταματόπουλο ποια ακριβώς είναι η τεχνική βλάβη που δημιουργήθηκε με τη μετάδοση των θεμάτων αναφέρει στο ρεπορτάζ της η τοπική δημοσιογράφος Μαρία Νίκα. Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, σε επόμενη ερώτησή σημνειώνει η ίδια δημοσιογράφος , για το εάν υπάρχει περίπτωση οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μπουγά να επιστρέψουν στο σχολείο τους, όταν φτιαχτεί το σύστημα μετάδοσης, ο κ. Σταματόπουλος απάντησε με σιγουριά: «Αυτό δε φτιάχνεται».
Και κατέληξε: «Εκείνο που προέχει τώρα είναι τα παιδιά αυτά να γράψουν ήρεμα και ανεπηρέαστα, χωρίς προβλήματα και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε».

Η απόκριψη από το υπ. Παιδείας
Το γεγονός ότι επιχειρήθηκε από το υπ. Παιδείας η εσκεμμένη απόκρυψη -εκτός και αν δεν ενημερώθηκε από το συγκεκριμένο Εξεταστικό Κέντρο οπότε είναι θέμα εισαγγελέα- της μετακίνησης των 13 υποψηφίων από το Εξεταστικό τους Κέντρο σε άλλο παρακείμενο προκύπτει από την ανακοίνωση που έκανε η γενική γραμματέας του υπ. Παιδείας Ν. Γκοτσοποούλου για τα προβλήματα εκείνης της ημέρας στα Εξεταστικά Κέντρα όλης της χώρας.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της κ. Γκοτσοπούλου, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά για το Εξεταστικό Κέντρο στην Καλαμάτα:
Αθήνα, 18 Μαΐου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Γκοτσοπούλου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Σήμερα 18 Μαΐου 2009, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (Β’ Κύκλος) με τα εξής μαθήματα Γενικής Παιδείας:
- Βιολογία
- Φυσική
- Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και
- Ιστορία
Η διαδικασία συγκέντρωσης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων διεξήχθη έγκαιρα και ομαλά, καθώς επίσης και η επιλογή και αποστολή των θεμάτων. Η αποστολή των θεμάτων για το σύνολο της χώρας πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 08:05.
Υπήρχαν μεμονωμένα προβλήματα από βλάβες ηλεκτροδότησης, λόγω τοπικών έντονων καιρικών φαινομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα μικρές καθυστερήσεις στην παραλαβή των θεμάτων. Οι βλάβες αυτές αποκαταστάθηκαν γρήγορα, πλην 3 περιπτώσεων, δηλαδή των Εξεταστικών Κέντρων της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, του 8ου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης και της Σούρπης Μαγνησίας. Στα συγκεκριμένα Εξεταστικά Κέντρα τα θέματα παραδόθηκαν με μικρή καθυστέρηση, αφού μεταφέρθηκαν με περιπολικό της Αστυνομίας από τα εγγύτερα Εξεταστικά Κέντρα, όπως ακριβώς προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Όσον αφορά στα θέματα, δεν χρειάστηκε να δοθούν διευκρινίσεις.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 16 Μαΐου 2009 οι μαθητές της Δ΄ Τάξης των Εσπερινών Λυκείων εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Όλη η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: