Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

«Σφίγγα» το υπ. Παιδείας για τις φήμες περί απόπειρας διαρροής θεμάτων στις πανελλαδικές


Ρεπορτάζ:esos.gr

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς συντάκτες η προσπάθεια απόκρυψης από το υπ. Παιδείας της μετακίνησης 13 μαθητών από το Εξεταστικό τους Κέντρο ιδιωτικού Σχολείου σε άλλο παρακείμενο , επειδή , σύμφωνα με φήμες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται επισήμως, φέρεται στο υπόγειο του σχολικού κτιρίου εντοπίστηκε άτομο με υπολογιστή, την ώρα που γίνονταν η μετάδοση των θεμάτων .
Το υπ. Παιδείας παρότι το γεγονός συνέβη στις 18 Μαίου , ακόμη και σήμερα , δέκα ημέρες μετά, «σφυρίζει» αδιάφορα δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα και ότι γίνεται σχετικά έρευνα από το Περιφερειακό Διευθυντή .
«Το υπ. Παιδείας δεν γνωρίζει τι συνέβη… δεν υπάρχει θέμα διαρροής θεμάτων και το θέμα εξετάζεται από τον Περιοφερειακό Διευθυντή» ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του υπ. Παιδείας σε ερώτηση του esos.gr . Ωστόσο του Γραφείο Τύπου του υπ. Παιδείας επιβεβαιώνει ότι κάτι συνέβη κι έγινε μεταφορά των υποψηφίων σε άλλο Εξεταστικό Κέντρο, χωρίς να δίνει συγεκριμένα στοιχεία ..
Η απόκρυψη του θέματος απ το υπ. Παιδείας προκαλεί πολλά ερωτηματικά , εάν σκεφτεί κανείς ότι η γενική γραμματέας, αρμόδια για τις εξετάσεις , Νίκη Γκοτσοπούλου, «βομβαρδίζει» τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις καθημερινά για τις εξετάσεις, στις οποίες μάλιστα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες , ακόμη και σε ποια Εξεταστικά Κέντρα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: