Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

...ανατροπή..


...ανατροπή..
Δύο χρόνια πριν...περιμένω υπομονετικά τη σειρά μου για να ψηφίσω στις εκλογές για την ανάδειξη των συναδέλφων που θα αποτελέσουν τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ & ΑΠΥΣΔΕ, ώσπου την προσοχή μου αποσπάει η παρουσία του τότε διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αεικίνητος όπως πάντα χαιρετάει και μιλάει με πολύ κόσμο, άλλον χτυπάει επιτιμητικά στην πλάτη, σε άλλον πάλι γνέφει με νόημα ... επιμελείται εκ του νόμου της διαδικασίας ... λέω με αφέλεια..., αλλά πάλι τόσος θόρυβος! ώσπου την υποψία μου επιβεβαιώνει ο διπλανός μου πιο υποψιασμένος «..τι διαδικασία και κουραφέξαλα εκλογικό αγώνα κάνει...», τι θράσος... σκέφτομαι...από πού αντλείται τέτοια δύναμη και συμπεριφορά όχι πάντως μόνο από την πρότερη συνδικαλιστική δράση, και τρομάζω στη σκέψη με το ποσοστό των επιρρεπών συναδέλφων σε πάσης φύσεως μικροεξυπηρετήσεις από την εκάστοτε εξουσία να ξεπερνάει εκείνο των όσων αντιστέκονται ή αδιαφορούν.
Πιο δίπλα τα παραταξιακά επιτελεία έδιναν και αυτά τη μάχη της αξιοπιστίας τους επιστρατεύοντας τα δικά τους όπλα, όχι όλα με την ίδια επιτυχία, εξάλλου ο λόγος τους μοιάζει ασθενικός και αναξιόπιστος σε ένα βαριεστημένο και απρόθυμο εκλογικό σώμα δίνοντας τη θέση του σε ένα απολιτικό αλισβερίσι προσωπικών επαφών και γνωριμιών., περισσότερο ευνοημένη η φίλα προσκείμενη στην διοίκηση παράταξη ...για ευνόητους λόγους φυσικά Έτσι κάπως κύλισαν οι προηγούμενες εκλογές.
Πέρασαν άλλα δύο χρόνια εκπροσώπηση μας εκεί .Άλλοι αναζητήσαμε τους ενόχους για την τοποθέτηση μας σε τρία σχολεία, άλλοι πάλι αυτούς που δε μας έβαλαν καλό βαθμό στη συνέντευξη για διευθυντές και άλλοι πάλι τους υπαίτιους που δεν πήραμε εκπαιδευτική άδεια.
Αν οι προσδοκίες ήταν αυτές περάσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα, ειδικά οι του ΑΠΥΣΔΕ, ατσαλάκωτοι στα άδυτα του 3ου ορόφου ο πιο επικοινωνιακός από αυτούς και εθιμοτυπικός στην αρχή και στο τέλος της χρονιάς και e-mail έστειλε και διατριβή στο εορτολόγιο του χρόνου έκανε! Εξάλλου οι δημόσιες σχέσεις κανέναν δεν έβλαψε, απεναντίας
αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για την επανεκλογή... ο χρόνος θα δείξει
Ο πήχης των προσδοκιών και για τις φετινές εκλογές παραμένει χαμηλά εκτός αν
... Υπάρξει ρεύμα ανατροπής της μέχρι τώρα χειμαζόμενης σχέσης του εκλογικού
σώματος με παρατάξεις και υποψηφίους, και διάθεσης επανακαθορισμού του τρόπου
λειτουργίας των εκλεγμένων θεσμικών οργάνων
Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν να απαντήσουμε όλοι μας στα ερωτήματα
1° Τι μας ενοχλεί στη λειτουργία του θεσμού των αιρετών;
2° Ποιες και πόσο σαφείς είναι οι προσδοκίες μας από την εκπροσώπηση μας εκεί;
3° Είμαστε έτοιμοι να απαλλάξουμε το θεσμό από ανόητες προσωπικές
μικροεξυπηρετήσεις;
Η απάντηση στα ερωτήματα κάνει την εκλογική διαδικασία ενδιαφέρουσα όχι τόσο στην
επιλογή των προσώπων, αλλά κυρίως στον προσδιορισμό του τρόπου δράσης τους καθιστώντας
τα θεματοφύλακες της νομιμότητας και της διαφάνειας και όχι απλούς συνδιαχειριστές μιας
εκπαιδευτικής διοικητικής παθογένειας .
Όμως αν εξαντλήθηκαν οι παραταξιακοί σας φίλοι το ίδιο και οι γνωστοί σας
Αν ... και .. .αν .. τελικά μπορεί να είμαι μια λύση και ίσως όχι η έσχατη
Βαγγέλης Θεοδώρου
Καθηγητής πληροφορικής μέλος Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε
Υποψήφιος της ΠΑΣΚ για το ΠΥΣΔΕ

ΥΓ Εκλογές είναι ...οπότε καλό είναι να δοθεί και ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική των εκπτώσεων του λαϊκισμού και της αποδήμησης της Τεχνικής εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: