Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Άκου ποιος μιλάει!

Όλα αυτά που γράφονται σήμερα από το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης είναι σωστά.

Όμως στις δυο προηγούμενες επιλογές που έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ καταστρατηγήθηκαν, παρ’ ότι ήταν δική τους η ιδέα για την εδραίωση της αξιοκρατίας. Μάλιστα την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε, το 2002, είχαν βάλει για την αξιοπιστία της διαδικασίας πενταμελή επιτροπή από την οποία τα τρία μέλη της ήσαν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επέλεξε μόνο υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και για τις 13 περιφέρειες! Μοναδικά κριτήρια ήταν κομματικές επιλογές και πελατειακές σχέσεις.

Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη καίτοι δικαιώθηκε, δεν υποστηρίχτηκε από κανένα οπαδό της αξιοκρατίας! Έτσι το μόνο που κερδίσαμε ήταν η αναδρομική τοποθέτησή μας το 2010 στη θέση του περιφερειακού διευθυντή για την περίοδο 2002 - 2004.

Την δεύτερη φορά το 2009, κάναμε αίτηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό για την αξιοπιστία της διαδικασίας της αξιοκρατίας. Και πάλι επελέγησαν μόνο υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και για τις 13 περιφέρειες. Μοναδικά κριτήρια ήταν πάλι μόνο κομματικές επιλογές και πελατειακές σχέσεις. Κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν διαμαρτυρήθηκε!

Όχι ότι όταν έγιναν οι κρίσεις για το ίδιο θέμα σε περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. κυριάρχησε η αξιοκρατία. Ίδια γεύση!

Αργότερα με την κρίση που μας έπληξε, όλοι μας βγάλαμε το συμπέρασμα ότι για όλα τα κακά φταίνε οι λάθος κομματικές επιλογές και οι χωρίς αξιοκρατία τοποθετήσεις ακατάλληλων προσώπων στις διάφορες διοικητικές θέσεις. Όλοι αρχίσαμε να παίρνουμε θέση υπέρ της αξιοκρατίας για να βγούμε από το αδιέξοδο και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη.
Από το να το λέμε όμως μέχρι νατο κάμουμε κιόλας θέλει πολύ δρόμο! 

Από το να το λέμε όμως μέχρι να το κάμουμε κιόλας θέλει πολύ δρόμο!

Ύστερα τι, να διορθωθούμε και να γίνουμε σαν τους Γάλλους;

Να δηλώνουμε Έλληνες και να μας μπερδεύουνε με του Γάλλους;

Ε! όχι και να χάσουμε τα χαρακτηριστικά της φυλής!


Δημήτρης Τσαούσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: