Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΟΛΜΕ: Αναστολή της κινητοποίησης αποχής των βαθμολογητών στις 28/5



Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ.: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                                            
Αθήνα, 27/5/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτικό

            Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ιω. Πανάρετο την Τετάρτη 26/5, απαιτώντας την άμεση υπογραφή – δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την αμοιβή των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2010.

            Ο κ. Ιω. Πανάρετος μας ανέφερε πως η απόφαση υπεγράφη ήδη εχτές από εκείνον, αλλά όχι ακόμα από το Υπουργείο Οικονομικών. Διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί σε συνεννόηση και με το Υπ. Οικονομικών.

            Ζητήσαμε από τον Υφυπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει άμεσα την Υπ. Απόφαση ώστε να υπάρχει η σχετική δημόσια δέσμευση του Υπ. Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

            Πράγματι ο Υπ. Παιδείας δημοσιοποίησε χθες στο διαδίκτυο τη σχετική απόφαση.

            Παρά το γεγονός ότι διαπιστώνουμε πώς όχι μόνο παραμένουν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα οι αμοιβές αυτές (π.χ. 2,10 € μεικτά ανά γραπτό στους βαθμολογητές και 17 € στους επιτηρητές) ή σε άλλες περιπτώσεις αυτές μειώνονται (π.χ. σε λυκειακές επιτροπές, επιτροπές στα βαθμολογικά κέντρα κ.ά.), το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά και τη δημόσια δέσμευση του Υπ. Παιδείας με τη δημοσιοποίηση της απόφασης, αναστέλλει την κινητοποίηση – αποχή των βαθμολογητών που είχε εξαγγείλει για την Παρασκευή, 28/5/2010.

            Θα συνεχίσουμε όμως να παρακολουθούμε το θέμα, απαιτώντας την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας (υπογραφή της απόφασης και από τον Υπ. Οικονομικών), ώστε να πληρωθούν έγκαιρα (με ΧΕΠ) όλοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.




ΠΗΓΗ : http://www.alfavita.gr/index.php







Δεν υπάρχουν σχόλια: