Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τι χάνουν οι καθηγητές από τα νέα οικονομικά μέτρα


Ρεπορτάζ:esos.gr

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ με τα νέα οικονομικά μέτρα, περικόπτονται στους εκπαιδευτικούς:
  • κατά 12% τα επιδόματα (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) και τα επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών (προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, μειονοτικών και ειδικών σχολείων, διευθυντικά επιδόματα)
  • κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα Αδείας
  • την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (που και φέτος θα αυξανόταν σύμφωνα με τον επίσημο ετήσιο τιμάριθμο-1,2%, περίπου κατά 4,27 €), δηλ. συνολική ετήσια μείωση 51 €.
Με βάση τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους κατά 1305 € (νεοδιόριστος) - 1715 € (στα 35 χρόνια υπηρεσίας). Αυτό σημαίνει ετήσια μείωση αποδοχών μείωση από 5,7% - 6,3% χωρίς να υπολογίσουμε την παραπέρα μείωση της αγοραστικής αξίας του εισοδήματός τους μετά το πάγωμα μισθών που έγινε την περσινή χρονιά (2009).
Με το νόμο αυτό επίσης:
  • Παγώνουν οι συντάξεις.
  • Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, οι πιστώσεις νέων προγραμμάτων του. Αν συνδυαστεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (2/4431/25-1-2010) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού σε όλα τα Υπουργεία (για το Υπ. Παιδείας κατά 781 εκατ. €), οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για χορήγηση ενός επιπλέον δις. ευρώ για την παιδεία το 2010 εξανεμίστηκαν ήδη.
  • Αυξάνεται η βενζίνη και ο ΦΠΑ και μαζί τους όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μειώνονται δραστικά οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και επιμηκύνεται ο χρόνος των υπό διορισμό εκπαιδευτικών. (Δηλ. οι εκπαιδευτικοί που θα διορίζονταν τον προσεχή Σεπτέμβρη θα διοριστούν εντός τριετίας!!!)
  • Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νέου νόμου «Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010».
  • Με το άρθρο 7 του νόμου προετοιμάζεται το έδαφος για το ψαλίδισμα των αμοιβών των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα, η εξουσιοδότηση των αρμοδίων Υπουργών για το ύψος των αμοιβών βρίσκεται κάτω από το γενικό τίτλο «μείωση αμοιβών για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Διαβάσαμε …… και απάντηση δεν υπάρχει ακόμα…. ΕΝΩ διακηρύσσουν την ανάγκη για περιστολές δαπανών
«Mας έχουν επιβάλει λιτότητα και μας κόβουν μισθούς και επιδόματα και το υπουργείο παιδείας έχει αποφασίσει να μετακινήσει για 7 μέρες με έξοδα διαμονής και μετακίνησης πληρωμένα από το δημόσιο κορβανά περίπου 500 [πεντακόσιους καθηγητές (περιφερειακούς διευθυντές, προϊστάμενους επιστημονικής καθοδήγησης, διευθυντές διευθύνσεων και διευθυντές γραφείων ΔΕ, σχολικούς συμβούλους, υπευθύνους ΕΚΦΕ[τι είναι αυτό], τα μέλη του ΔΣ και της οργανωτικής επιτροπής , και 4 καθηγητές από κάθε διεύθυνση της χώρας] για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Πάτρα από 17-21 Μαρτίου 2010.

Δηλαδή ένα ολόκληρο τάγμα δημόσιων υπάλληλων θα μετακινηθεί σε μια εποχή λιτότητας που μας λένε να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Το ξέρει ο πρωθυπουργός και το έχει εγκρίνει η υπουργός παιδείας τι στιγμή που μας λένε ότι όλα αυτά θα περικοπούν. Μα είναι δυνατόν, το άκουσα και δεν το πίστευα. Δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Όποιος θέλει να παρακολουθήσει το συνέδριο να πληρώσει από την τσέπη του …..δεν μπορεί να μας κόβουν το μισθό για να πληρώνουμε τι διασκέδαση κάποιων για 7 ημέρες τον Μάρτιο και βέβαια δεκάδες σχολεία θα υπολειτουργήσουν για μια βδομάδα και μετά τις διακοπές για το συνέδριο οι διακοπές του Πάσχα»
.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ , ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 500 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ 7 [ΕΦΤΑ] ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Ενιαίος Διοικητικός Τομέας
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ/νση Σπουδών Εκπαίδευσης
Τμήμα Α
ΘΕΜΑ: 13ο Συνέδριο Φυσικής
Μαρούσι 29.12.2009
Α.Π.161343/Γ2
ΠΛΗΡΟΔΟΡΙΕΣ : Αν. Πασχαλίδου
Τηλ: 2103442238

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ [ απόπειρα αμοιβής επιτροπής της προηγούμενης κυβέρνησης με 36.000 ΕΥΡΩ!!!!!!]

Θα επέμβει αμέσως
ΓΙΑ Να εφαρμοστούν αμέσως οι εντολές του πρωθυπουργού για μη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε μια εποχή που όπως δηλώνει ο υπουργός οικονομίας δεν υπάρχει λέπι

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ