Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Κλείνουν όλα τα σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων λόγω νέας γρίπης!



Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων (δημόσιων & ιδιωτικών) Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων κατά το χρονικό διάστημα από 3-12-2009 μέχρι και 9-12-2009  (επτά ημέρες), λόγω του γεγονότος ότι ο αριθμός των σχολικών μονάδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υπερέβη το 1/3 του συνόλου του νομού.Της απόφασης προηγήθηκε σύσκεψη, με την προεδρία του Νομάρχη και τη συμμετοχή του νομίατρου κ. Ι. Νικόπουλου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ν. Πετρόπουλου, των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. κ. Γρ. Τζίμα και Εμ. Μαγγιώρου και στελεχών των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Παιδείας της Ν.Α.Ι..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτώντας το ημερολόγιο του 2010 βλέπω ότι 17 Ιαν., 30 Ιαν., 21 Φεβ. , πέφτουν Σάββατο ή Κυριακή, άρα τις κάνουμε τώρα τις αργίες, πρωθύστερα.
Στα ιδιωτικά ή στα φροντιστήρια δεν έχει ιούς γρίππης;

Γιάννης Ντούρος Καθηγητής Φυσικός - τ. Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ηπείρου - τ. Δ/ντης 7oυ ΓΕ. Λ. Ιωαννίνων και απο 1/8/2017 έως 25/11/2020 Δ/ντης στο 9o ΓΕ. Λ. Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων είπε...

Ως Δ?ΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ( 21/11 ΜΕΧΡΙ 29/11) ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...Αποκλειστικό Ρεπορτάζ:esos.gr
press@esos.gr

" ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ"
ΣΕ ΠΟΙΘΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ!!! ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ... ΝΟΜΑΡΧΗ.
"ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΤΟ... ΝΟΜΑΡΧΗ!!! "


"Δεν θα κλείνουν για δεύτερη φορά τα σχολεία που παρουσιάζουν κρούσματα γρίπης"

Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009

Αποκλειστικό Ρεπορτάζ:esos.gr
press@esos.gr

«Σχολείο που έχει αναστείλει τη λειτουργία του μία φορά δεν την αναστέλλει για δεύτερη φορά» . Αυτό ορίζει ρητά εγκύκλιος του υπ. Παιδείας η οποία στάλθηκε σήμερα προς όλα τα σχολεία.
«Υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση των παραπάνω καθίστανται ο Διευθυντής κάθε Σχολικής Μονάδας και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» αναφέρει η εγκύκλιος .

Επιπλέον το υπ. Παιδείας επισημαίνει πως « όταν ένα ή περισσότερα Τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και την επόμενη ημέρα/επόμενες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας τα Τμήματα επαναλειτουργούν με την έναρξη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.
Στην περίπτωση των συστεγαζόμενων Σχολείων, κάθε Σχολική Μονάδα επαναλειτουργεί ως αυτόνομη Μονάδα 7 ημέρες μετά την αναστολή λειτουργίας της».
Το υπ. Παιδείας με την ίδια εγκύκλιο καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε και Δ.Ε. «να λάβουν κάθε μέριμνα ώστε η διαδικασία αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων να ολοκληρώνεται αυθημερόν και όσο το δυνατό ταχύτερα. Παράλληλα να αποστέλλουν τους πίνακες με τις Σχολικές Μονάδες/Τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους καθημερινά σε ηλεκτρονική μορφή, το αργότερο έως 15.00, στις Διευθύνσεις Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων»

Ανώνυμος είπε...

από σημερινό σχόλιο στο www.parapolitiki

Παρακολουθώ έκπληκτος όλες αυτές τις ημέρες την ευκολία με την οποία κλείνουν τα διάφορα σχολεία της χώρας λόγω της πανδημίας της νέας γρίπης.

Έχουν ήδη κλείσει εκατοντάδες τμήματα σχολείων αλλά οι τάξεις των φροντιστηρίων είναι γεμάτες μαθητές.

Εκεί δεν μεταδίδεται ο ιός ; Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ; Στα θέατρα ; Στους κινηματογράφους ; Στα καταστήματα ;

Θα τα κλείσουμε όλα ; Να κλειδωθούμε σπίτια μας ; Ήμαρτον...

(Ακούγεται ότι στη συνέχεια έρχεται ο άλλος γνωστός από χρόνια προεόρτιος ιός!)