Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη καθηγητών - μαθητών στη ΙΣΠΑΝΙΑ (Καταλονία ) του Γεν. Λυκείου ΚΑΤΣΙΚΑΣ , στο πλαίσιο του Comenius






18 καθηγητές και μαθητές από  τρία σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  ( Ελλάδα – Γ. Λ . Κατσικάς  , Ιταλία και Πολωνία )  φιλοξενήθηκαν  από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο της περιοχής  Cornudella de Montsant, 50 Κm από τη Βαρκελώνη της Καταλονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, που υλοποιείται υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Αγγλικών, Ελένης Καλαθά και τη γενική εποπτεία του Δ/ντη του Γ. Λ. Κατσικάς κ. Ντούρο Γιάννη.

Οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων με τους καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά διδασκαλίες στο  Ισπανικό σχολείο, να παρουσιάσουν τις εργασίες που προβλεπόταν στα πλαίσια του project, να απολαύσουν την Ισπανική  φιλοξενία και τέλος να περιηγηθούν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής ( Reus-Gaudi museum , Prades , Barcelona- Sagratha Famillia – Gaudi’s park – Las Ramblas κ.α.)

Όλοι μαζί παρακολούθησαν παρουσιάσεις από τους μαθητές των άλλων χωρών με τα έθιμά τους, με εικονογραφημένα project για τη περιοχή τους.
Με αυτή την ευκαιρία οι καθηγητές  και οι μαθητές  του Γ. Λ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ επιστράτευσαν τις γνώσεις των Αγγλικών τους για να παρουσιάσουν την ιστορία του τόπου και της πόλης μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τη μουσική μας παράδοση , τα ήθη και έθιμα της περιοχής του Δήμου Παμβώτιδας και Τζουμέρκων, και  το κυριότερο, δημιουργήσανε νέες φιλίες .
Την Άνοιξη ( Μάρτιο ) καθηγητές - μαθητές  από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επισκεφτούν αντίστοιχα το σχολείο της Πάντοβα  της Ιταλίας. Το πρόγραμμα στο πλαίσιο του Comenius  προβλέπει στη συνέχεια συνάντηση στην Πολωνία μετά Ελλάδα (Γ.Λ Κατσικάς) και τέλος και πάλι  Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: