Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών -Μάθημα και το Σάββατο



Οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών -Μάθημα και το Σάββατο

ΠΗΓΗ esos.gr 25/02/2008

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση είναι δυνατό να εξασφαλίζεται, σταδιακά, με τους παρακάτω τρόπους:
α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, όπου ο σύλλογος κρίνει εφικτό ότι μπορεί να γίνει.
δ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
ε. Αξιοποίηση Σαββάτων
στ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του ΥΠΕΠΘ, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπ/σης, σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης.
2. Για τη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, το Σχολικό Συμβούλιο, μετά από εισηγήσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, του παιδαγωγικά υπεύθυνου Σχολικού Συμβούλου, του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του κάθε σχολείου, διατυπώνει τη γνώμη του στο Διευθυντή της Διεύθυνσης ή τον Προϊστάμενο του οικείου Γραφείου Δ.Ε μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ/μιας Εκπαίδευσης ή ο Προϊστάμενος του Γραφείου εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που δεν διατυπωθούν εισηγήσεις σύμφωνα με τα παραπάνω, ο τρόπος αναπλήρωσης των μαθημάτων διατυπώνεται προς το ΥΠΕΠΘ από τον οικείο Διευθυντή Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο Γραφείου μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ
σχόλιο από τον αναρτήσαντα την είδηση :
Η Υπουργική απόφαση όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει και νέα .
Ουσιαστικά καταργεί τις πολυήμερες εκδρομές στη Γ λυκείου και θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο εργασιακό των καθηγητών από τους οποίους θα ζητήσει να εργαστούν και Σάββατο.
Τη σίγουρη λύση της παράτασης της Σχ. χρονιάς, δυστυχώς το Υπουργείο την βάζει τελευταία, κάτι που δηλώνει ότι δεν υπάρχει πολιτική πραγματικής αναπλήρωσης .
Μία από τα ίδια λοιπόν !!!
Ακολουθεί Οδηγία της ΟΛΜΕ για να αντιμετωπίσουν οι Συνάδελφοι τις πιέσεις για εργασία το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: