Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ τα «γαλάζια» μόρια!




ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ τα «γαλάζια» μόρια! Ημ/νία έκδοσης: 20 Φεβρουαρίου 2008



«Πέφτουν» οι γαλάζιοι πίνακες του ΠΥΣΔΕ
Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ


Απόφαση - βόμβα εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, σχετικά με τις τοποθετήσεις Διευθυντών Σχολείων από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).

Οι τοποθετήσεις είχαν καταγγελθεί ως κομματικές από τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και αρκετοί είχαν επιλέξει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη απόφαση, που αφορά στην προσφυγή της Κωνσταντίνας Γερολυμάτου για το Μουσικό Σχολείο, εκδόθηκε χθες. Η κυρία Γερολυμάτου δικαιώθηκε ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει και επιστρέφει στη Διεύθυνση του Σχολείου.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως η τοποθέτηση δεν ήταν σύννομη, αφού δεν είχαν τηρηθεί πρακτικά αξιολόγησης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δεδικασμένο, καθώς πρόκειται να εκδικαστούν άλλες 15 τουλάχιστον.
Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος και σε άλλα άτομα, που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, να καταθέσουν προσφυγές.

Μιλώντας για το θέμα στην «Η», η πρ. πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας και προσφεύγουσα για αντίστοιχη περίπτωση, Ρένα Αντωνέλλη, τόνισε ότι οι σχετικοί πίνακες του ΠΥΣΔΕ αποκαλύφθηκε πού καταρτίσθηκαν με βάση τα… γαλάζια μόρια που είχαν οι ενδιαφερόμενοι και για το λόγο αυτό δεν τηρήθηκαν πρακτικά αξιολόγησης, γεγονός που καθιστά αναξιόπιστη τη διαδικασία και προκύπτει από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Η ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει:
Σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές συναδέλφων για τις επιλογές και τοποθετήσεις διευθυντών και τις αποφάσεις που εκδίδονται από τα Δικαστήρια γι’ αυτό το ζήτημα, πάγια θέση της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΕΛΜΕ, διαχρονικά, είναι: «Οι δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται είναι σεβαστές και άμεσα εκτελεστές».

Αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε ομόφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με αφορμή πρόσφατη δικαστική απόφαση που αφορά συνάδελφο της περιοχής μας. Είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση πρέπει να εφαρμόζει άμεσα οποιαδήποτε απόφαση εκδίδεται, για κάθε συνάδελφο που αφορά η απόφαση αυτή, στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: