Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡ/ΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ:«Μπλόκο» στις επιλογές προσώπων"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Τις έντονες διαφωνίες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν προκαλέσει οι προτάσεις για ενδεχόμενη επιλογή στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, συνδικαλιστών, χωρίς αυξημένα προσόντα.
Ενώ η απόφαση με τον κατάλογο των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα υπογράφονταν από τον υπουργό Παιδείας, παραμονή της πρωτοχρονιάς,
κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έφεραν το θέμα σε υψηλούς ιστάμενους των δύο κομμάτων το ζήτημα της ενδεχόμενης επιλογής συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κατά την εκτίμησή τους δεν κατέχουν υψηλά τυπικά προσόντα και ζήτησαν να παραμείνει σε εκκρεμότητα το ζήτημα , μέχρι να υπάρξει συμφωνία.
Μετά από αυτή την αντίδραση ο υπουργός Παιδείας ανέβαλε την υπογραφή της σχετικής απόφασης, μέχρι να υπάρξει σχετική συνεννόηση.
Πληροφορίες,που προέρχονται από τους Τομείς Παιδείας των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση,αναφέρουν τα εξής:
A.Οι θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών είναι θέσεις διοικητικής ευθύνης και καθοδήγησης, που σημαίνει μεταξύ άλλων πως οι Περιφερειακοί Διευθυντές προΐστανται των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών Διευθύνσεων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τα ίδια προσόντα (δεύτερο πτυχίο ,μεταπτυχιακό, εμπειρία διοίκησης ως Διευθυντές ,ως Σχολικοί Σύμβουλοι,κ.λ.π.) με αυτούς που θα κληθούν να καθοδηγήσουν και να αξιολογήσουν.
B.Εξ άλλου,στο σύνολο τους τα συνδικαλιστικά στελέχη, που φέρεται να έχουν υποβάλει υποψηφιότητες, έχουν δημόσια αντιταχθεί στις πολιτικές των πρόσφατων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης (εφαρμογή εγκυκλίων, ωράριο, μετακινήσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών ,αξιολόγηση κλπ).
Γ.Η πολιτική συγκυρία όμως, επιβάλλει να προχωρήσουνοι αναγκαίες τομές και παρεμβάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, προκειμένου να αυτή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών.
Δ.Τέτοιου είδους επιλογές λοιπόν δεν είναι στο πνεύμα των καιρών.«Πρέπει να πάμε μπροστά και όχι πίσω»υπογραμμίζουν με νόημα στελέχη των Τομέων Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: