Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Καθηγητών Ιωαννίνων για τα επεισόδια στην παρέλαση

Βιώνουμε μια παρά πολύ δύσκολη συγκυρία. Το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ισοπεδώνεται. Όνειρα και προσπάθειες δεκαετιών εκμηδενίζονται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται. Κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες δέχονται ανάλγητη επίθεση. Εξοντώνονται οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νεότεροι.
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ιωαννίνων είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε ένα συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας, προσηλωμένο στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Ως ΠΑΣΚ καθηγητών Ιωαννίνων λέμε ΝΑΙ στους αγώνες της νεολαίας μας για μια καλύτερη εκπαίδευση, για ένα καλύτερο αύριο.
Ωστόσο διαφωνούμε κάθετα και ως προς τον τρόπο αλλά και ως προς τον τόπο που επέλεξαν να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους μαθητές σχολείων της πόλης μας κατά την διάρκεια της σχολικής παρέλασης της 21ης Φεβρουαρίου. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα οι ύβρεις και χειρονομίες.
Υπάρχουν άλλα πεδία όπου η νεολαία μας μπορεί να αμφισβητήσει και να εκδηλώσει την αγανάκτηση της , να δώσει στο στίγμα της για νέα οράματα.
Κι αυτό αν θέλετε είναι απαραίτητο.
Όσον αφορά το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί προτείνουμε να αντιμετωπιστεί με καθαρά παιδαγωγικό τρόπο.
Τέλος εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας με την έντονη παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων στο χώρο της παρέλασης.

Ιωάννινα 23-02-2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ 1ο  : Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ   ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ???

ΣΧΟΛΙΟ 2ο
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΓΊΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ???  ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ Η ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: