Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πυρ κατά του δημάρχου Ιωαννίνων, στο πλευρό μαθητών και καθηγητών για τα επεισόδια από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

 
ΠΗΓΗ :  firmani.gr


Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλιππου Φίλιου για τις αντιδράσεις του κατά τη μαθητική παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου αλλά και εναντίον της Υπουργού Παιδείας κ .Άννας Διαμαντοπούλου που βλέπει το δέντρο αλλά έχει χάσει την ουσία εξαπέλυσε η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ομόφωνα, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία καταδικάστηκε επίσης και η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με το μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Μπάμπη Τουφίδη οι καθηγητές δια των συνδικαλιστικών οργάνων τους στηρίζουν τους μαθητές, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα των λανθασμένων πολιτικών διαχρονικά και ως εκ τούτου αναγνωρίζουν το δικαίωμα της έκφρασής τους όταν ολόκληρη η κοινωνία είναι σε αναβρασμό.
«Η παρέλαση δεν γίνεται για τους επισήμους, αλλά για τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουφίδης και κατέστησε σαφές ότι μετά από μεγάλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν έδωσε εντολή στους μαθητές να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες.
«Κάποιοι στοχοποιούν τον εκπαιδευτικό κόσμο» είπε χαρακτηριστικά και κατακεραύνωσε τη συμπεριφορά του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, που αντί να ζητήσει την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την παρέλαση σχολίασε στα ΜΜΕ με μελανά γράμματα τη στάση των μαθητών.
Χαρακτήρισε ανυπόστατες τις δηλώσεις του Δημάρχου και μάλιστα τον κάλεσε να ενδιαφερθεί πρώτα για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών και των οικογενειών τους και μετά να καυτηριάζει μία τέτοιου είδους αντίδραση της στιγμής , που αποτυπώνει τη γενικότερη δυσφορία της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: