Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ρωτά για την πρόταση του Διευθυντή ΔΕ Θεσπρωτίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 
 Η Πρόταση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας για τη σύνδεση του μισθού του εκπ/κού με τις ώρες διδασκαλίας θα συμπεριληφθεί στο νέο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά;
Αλήθεια Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ το συνδικαλιστικό κίνημα γι αυτά αγωνίζονταν τόσα χρόνια; Αυτά οραματίζονταν; Εδώ θεωρούμε σκόπιμο να σας θυμίσουμε κάποιες από τις αποφάσεις του 14ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
• Να θεσπιστεί μειωμένο ωράριο για τους καθηγητές/καθηγήτριες που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία πάνω από 67%, όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 2527/1997. Η ανωτέρω μείωση του ωραρίου να ισχύει και για τους καθηγητές/-τριες που έχουν οι ίδιοι/-ιες αναπηρία πάνω από 67% ή έχουν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου, έχουν υποβληθεί σε αγγειοπλαστική ή bypass εγχείρηση.
• Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Διορισμοί σύμφωνα με τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
• Κατάργηση του θεσμού της εργασιακής σχέσης του ωρομισθίου.
Μάλλον τα ξεχάσατε για άλλη μια φορά.
Σε ότι μας αφορά, είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι σε τέτοιες λογικές ωρομισθίας των εκπαιδευτικών που προτείνει ο Δ/ντής Δ.Ε. Θεσπρωτίας.
Πιστεύουμε ότι ζητήματα εργασιακά των καθηγητών δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με προτάσεις στο πόδι. Άλλωστε για τα προβλήματα των υπεραριθμιών-πλεοναζόντων δεν έχουν ευθύνη οι εκπ/κοί. Έχουν ευθύνη διαχρονικά οι Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας που σχεδίασαν και υλοποίησαν συνεχείς αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το εκπαιδευτικό δυναμικό. Έχουν ευθύνη οι Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας που ιδίως κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ. 2004-2009 είχαν ανεχθεί ρουσφετολογικούς μηχανισμούς μεταθέσεων αλλά και διορισμών παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ διορίζοντας από πίνακες και ημετέρους.
Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και αυτό το εννοούμε, δεν είναι κούφια λόγια.
Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζομένους – γιατί τα προβλήματα είναι κοινά –ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, εξοντώνει τους εργαζόμενους ιδιαίτερα τους νεότερους – και τους οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους εργαζομένους να παραταχθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των εισηγητών και των εκφράσεών της.
Ιωάννινα 9/12/2011
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: